Andakt av Bonhoeffer

23. november fikk jeg tilsendt dagens andakt fra boka “Grip dagen” av Charles Ringma med Dietrich Bonhoeffer. Sistnevnte har jeg svært stor respekt for, og andakten var god! Deler den gjerne videre sammen med et bilde av dagens soloppgang:

Matt 10, 32-33
32 Den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen. 33 Men den som fornekter meg for menneskene, ham skal også jeg fornekte for min Far i himmelen.

MENNESKEFRYKT

Den som frykter menneskene, frykter ikke Gud. Den som frykter Gud, frykter ikke lenger menneskene.” (Fra Lydighetens vei).

Hver og en av oss må være oss selv. Vi trenger en sterk visshet om hvem vi er og vi må modig gå vår egen vei og gjøre den meningsfylt. Motet kommer når vi vet at vi lever i Guds plan. Når vi lever etter Guds vilje, vil vi bli misforstått. Men vi trenger ikke å være redde, for hvis vi lever etter andres forventninger, vil de forakte oss likevel.

TANKE: Lever vi for å tilfredsstille andre, blir vi foraktet. Lever vi for oss selv, går vi fortapt. Lever vi for Gud, vil vi også leve for oss selv og for andre.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.