Prokrastinerer du?

Det gjør jeg, særlig når det kommer til rydding. Det er temaet i en artikkel i Vårt Land på fredag, og de har noen tips. Vet ikke om de hjelper, men det er jo greit å dele dem med flere! (Prokrastinere betyr å utsette noe – når jeg skriver dette blogginnlegget utsetter jeg jo rydding på kontoret enda litt til.)

Her er tipsene:

  • Ha orden på ting(!). Lag en plan over når du skal ha gjort arbeidet og hvor lang tid det skal ta.
  • Del opp arbeidet i realistiske bolker, slik at det blir mer overkommelig. Sett gjerne en tidsgrense for hver enkelt bolk.
  • Sett stoppeklokken på et kvarter og jobb med de du utsetter. Selv om noe er kjedelig, holder man ofte ut i 15 minutter om gangen.
  • Det er lurt å starte med det letteste, slik at du kommer i gang.
  • Unn deg selv belønninger hver gang du når et delmål – som å hente en kopp kaffe.
  • Om du står fast, kan det hjelpe å prøve en annen strategi eller innfallsvinkel til oppgaven. Som å se bort fra skjermen og notere ustrukturert med papir og blyant.
  • Be noen andre sjekke at du har gjort det du skal.

Kanskje ikke noen bomber i disse tipsene akkurat. I dag hadde jeg masse på blokka. Hovedjobben var å pakke og fakturere nesten 30 padleguider. Det er ikke så morsomt, men det er jo det jeg tjener penger på om dagen. Derfor bet jeg tenna sammen. Etter å ha lest denne lista innvilget jeg meg selv noen biter med maki etterpå. Tror kanskje jeg er blitt avhengig av sushi…

Ellers har jeg installert “Freedom” som kutter nettforbindelsen. Har ikke brukt den enda, men ser at det er deilig å legge bort telefonen i perioder.

Her er vel egentlig livsvisdommen at en aldri kommer i mål. Men, det går jo an å gjøre noen grep. Målet er i alle fall å ha et ryddig kontor til jul! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.