Harold Frys utrolige pilegrimsferd

Leste ferdig denne boka i går, og den kan trygt anbefales til andre i høstmørket. En skikkelig feelgood-roman. Slik omtaler Aschehoug&Co den norske oversettelsen:

Når pensjonisten Harold Fry går ut av huset en morgen for å poste et brev mens kona gjør rent, har han ingen anelse om at han er i ferd med å legge ut på en reise fra Sør- til Nord-England. Til fots.
Han har ikke skikkelige sko, ikke kart, slett ikke kompass, han har verken regntøy eller mobiltelefon. Han vet bare at han må gå. For å redde livet til en kvinne han kjente for lenge siden. Queenie, som har skrevet til ham og fortalt at hun skal dø.

Jeg er jo generelt opptatt av å gå, men forfatteren Rachel Joyce tar dette lenger. Hun klarer å veve inn menneskemøter og refleksjon rundt familie/opplevelser på en særdeles god måte. Her er det mye livsvisdom som er formidlet på en god måte!

Sterkest inntrykk gjorde kanskje forenklingen Harold gjør underveis. Måten han klarer å åpne opp for nye mennesker – selv når de ikke er helt greie med han.

Boken anbefales på det varmeste i høstmørket!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.