Jon Michelet og kvekerne

Forfatteren Michelet er intervjuet om alvor av Eskil Skjeldal i Dag og Tid 19. oktober. Der sier han blant annet:

I arbeidet med den seinaste romanen min kom eg i kontakt med kvekarreligionen. Dei har stille tilbeding. Dei vil ikkje ha unødvendige seremoniar. Eg kjenner meg att i autoritetsopprøret deira. Dei skulle ha halde på skikken med at dei aldri tok av seg hatten for nokon. Dei sa ikkje “De” til nokon, men “Du” til alle. Dei handsama alle likt. Alvoret deira tiltalar meg.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.