Jeg er fornøyd!

Ved flere anledninger i dag har det kommet opp et ønske om å ha dette som tekst på ei t-skjorte. Jeg fikk til og med tips om et dikt av Einar Økland som kunne gjort seg:

Eg hemnar meg på verda ved å seie at eg er fornøgd.
Alt dreier seg i dag om å krevje sin rett, krevje meir,
så eg har tenkt at det slemmaste eg kan gjere
er å vere glad og takksam.

De fleste vil nok kjenne seg igjen i at det alltid er noe. Vi vil opp og frem. Hele systemet bygger opp under en misnøye, der vi skal shoppe oss frem til lykke. Mer og større er alltid bedre. Når en tenker etter er det ganske utrolig at vi har bygget et system som så til de grader bygger opp under misnøyen. Som stadig øker hastigheten og omløpet av varer og tjenester. For å opprettholde den økonomiske veksten. Vårt eneste styringsmål her i denne sårbare verden…

Personlig har jeg jo prøvd å bryte litt av dette, men da blir det fortsatt motsatt. Jeg føler at jeg aldri får gjort nok i riktig retning. Jo mer jeg gjør, jo mer skulle jeg gjort. Litt som med kunnskap – jo mer du vet, jo mer ser du at du ikke vet. Tenk om jeg kunne slå meg til ro med at litt er bedre enn ingenting! Det er lett å merke at hvis det blir for mye, så forsvinner gleden på veien. Endringsgleden må være med som følgesvenn, ellers er endringene verken bærekraftige eller gir værekraft!

Derfor er en slik t-skjortetekst velkommen i begge leire! Nå er det tid for å sette pris på VÆREN. I alle fall innimellom! Og, når vi er i gang med GJØREN, så skal det være med glede (og glød og galskap!).

Bloggposten fikk noen hyggelige tilbakemeldinger på Twitter og FB, blant annet denne:

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

3 svar til Jeg er fornøyd!

 1. Eivind M. sier:

  Jeg er jo fortsatt så ung at jeg grubler på hva jeg vil bli når jeg blir stor (det gjør man kanskje alltid..?). Etter mye frem og tilbake er min foreløpig beste konklusjon at det viktigste er å bli tilfreds – uansett hvordan omstendighetene ellers blir.

  Men det er jo ikke noe jeg trenger å vente med å være til jeg blir større eller gammel, det hadde jo vært fint å være det nå med det samme også.

  Så, det øver jeg meg på. Å sette pris på alt som er bra, og å ikke overdrive ting som er vondt eller kunne vært bedre.

  Litt som i diktet og i din tittel: Jeg er fornøyd.

  Og det føles igrunn ganske bra 🙂

 2. Lars sier:

  Takk for kommentar Eivind!
  Jeg tror som deg at dette er noe som kan øves, men at det er veldig sterke krefter som jobber for at vi skal la oss rive med!

 3. Hans Petter sier:

  Jeg ser at Lars skal på seminar lørdag, der bl.a. Øystein Dahle skal snakke. Jeg har hørt Øystein Dahle snakke mange ganger, både i foredrag og på radioen. For noen år siden refererte han til en vitsetegning, der en fornøyd mann klipper hekken i hagen sin, og uttaler at han er fornøyd med livet sitt, har alt han trenger, og trenger ikke å kjøpe noenting. Tittelen på tegningen er «Den største trusselen mot vår vestlige sivilisasjon».

  Takk til Lars for nok et godt innlegg, og til Eivind for en god kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.