Topptur: Mount Subasio, 1290moh

I dag har jeg brukt dagen i det fri. Øst for Assisi ligger det nemlig en topp på godt over 1000moh, og sånt frister jo. Underveis var det flott utsikt mot gamlebyen:

Toppunktet er ikke så markert, men det er god utsikt i alle himmelretninger:

Hvis du har lyst til å gjøre denne turen, så starter du i NØ. Etter å ha passert gjennom buen/muren til gamlebyen, starter stiene 50/53. Etter en liten stund tar du til høyre og følger 53. Du går da i tett skog, men det er fin sti med jevn stigning. Etterhvert flater det ut, og det er fin utsikt ned i dalen. Så kommer du opp til en vei, og følger denne litt nedover igjen. Nesten helt til innkjørselen til klosteret Sant Adella Caroari. Etter litt mer tid på asfalt tar sti 50 inn i skogen igjen på venstre side. Her blir det stigning til du kommer inn på et jorde(!) på ca 1000moh. Stien går over i gårdsvei, og du følger denne sørover i samme høyde. Her er det ganske mye kumøkk og søle, så jeg anbefaler heller sti 60 fra veien nedenfor klosteret (denne gikk jeg ned igjen). Ganske gøy med kys og hester så høyt over havet:

Etter en stund kom jeg bort til et utsiktspunkt der sti 60 kommer opp. Det er derfra bildet ovenfor er tatt, og der sto det et kors med en bok jeg selvsagt fikk skrevet meg inn i. På vei ned igjen tok en tysker dette bildet:

Som dere ser er det ikke helt sommer her lenger… Faktisk var det minusgrader i natt, og frosten satt ennå i på skyggestedene. I går regnet det jo i Assisi, og det kom som snø her opp. Over 1200moh lå snøen fremdeles. Her er en fortopp med master som var snøkledd:

Det var fin sti over jordet, og etterhvert varder opp til masta. Her må en gjennom gjerdet, krysse en vei, og gjennom gjerdet en gang til. Før det er vardet til det høyeste punktet på 1290moh:

Sur vind og våte føtter gjorde oppholdet ganske kort. På vei ned igjen var jeg innom klosteret jeg gikk forbi på veien opp. Et utrolig flott bygg inne i skogen:

Det ligger veldig vilt til inne i en ravine. Klosteret var åpent, og jeg gikk igjennom en del kirkerom og ned i Franses kjeller. Her var det dører på 130 og de var neppe mer enn 40-50cm bred. Nesten litt klaus, men utrolig flott. Jeg ikk en tur i klosterhagen, og på vei tilbake var jeg innom en annen kirke der vi kunne skrive ned en bønn. Da delte jeg side del av “Bønn for naturLIVET” som jeg skrev for snart 10 år siden:

Kjære Far.
Hjelp oss å leve et rikt liv med enkle midler.
Velsign oss med;
GLEDE
GLØD, og
GALSKAP

Jeg skrev denne inn i boka jeg – så har denne bønnen også fått en avlegger i Italia!

Deler av den stien jeg gikk er også en del av pilegrimsvandringen til Roma, så det er godt merket:

Til tider er det utrolig idyllisk også. Her er et bilde fra den siste strekningen inn til Assisi:

Tusen takk til Eyvind for tips om denne flotte turen! Det ligger noen flere bilder i et set på Flickr.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.