Min første virale spredning

I dag har jeg opplevd noe moro, og som skjer fra tid til annen i sosiale media: Viral spredning. Akkurat som et virus sprer noe seg helt ukontrollert. Folk deler på Facebook (og så deler andres venner igjen), og folk retweeter (sender videre til sine venner) på Twitter. Så kommer de store på banen, og nå ligger en link til blogginnlegget “Hvorfor er vi så slitne?” nederst på VGnett sin forside:

La ut pekere til blogginnlegget på Facebook og Twitter lørdag kveld. På lørdag ble siden vist 130 ganger. Så ble det delt og spredt videre, og på søndag ble tallet 438. Når nå VG har lagt ut link til saken er det mange som kommer på besøk. Nå er klokken snart 19, og hittil i dag har blogginnlegget blitt vist 964 ganger. Som oftest er jo slike virale ting bare blaff, men det kan jo leve et par dager i alle fall.

Jeg skal stikke innom å oppdatere denne bloggposten med ferske tall litt senere i uken.

Nå skal jeg ut å feire! Ikke fordi jeg tjener penger på antall klikk (denne bloggen er kjemisk fri for kommersielle interesser), men fordi jeg synes dette er et budskap som fortjener et mye større publikum enn det jeg vanligvis har i bloggen min!

Mandag endte på 2298
Tirsdag all time high med 3094 (ca 2500 av de fra VG)
Onsdag er det 61 litt før 14, og saken forsvant fra VGNett i går ettermiddag/kveld. Så da er det vel over for denne gang – men moro var det! Totalt antall visninger vises i 10 mest leste innlegg på høyre side. Passerte akkurat 6000 visninger nå.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

3 svar til Min første virale spredning

  1. Støvkorn sier:

    Det var ett godt innlegg, for håpe det kan gi deg noen nye lesere 😉 du har ei ny her iallefall!

  2. Gledelig å høre, håper du får gode kommentarer og faste lesere av å ligge på VG-forsiden.

  3. Lars sier:

    Tusen takk Magne!
    Ble nesten 6000 visninger, men overraskende mange av disse kom fra FB. Synd dette ikke er så konfliktfylt/sensasjonspreget – for det angår jo veldig mange. Har fått et par sterke e-poster også, og noen nye lesere. Det er fint!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.