Assisi

Da har jeg vært et par dager i Assisi, og dette er altså en veldig spesiell by. I går morges tok jeg en rundtur i byen:

Dette er katedralen til Frans. Han ligger begravet i kjelleren, og jeg hadde meg en rundtur i kirken. Satt litt i stillhet i kjelleren, men det er så mye trafikk at det aldri blir stille. Turistsesongen er ikke over her i Assisi, og det er virkelig en turistperle her oppe i lia. Gatene er for det meste trange (og rene!) smug:

Så fortsatte jeg helt opp til toppen av byen, der det var en gammel borg:

På ettermiddagen skrev jeg et helt kapittel med padlosofi, og var veldig fornøyd!

I dag har jeg gått en tur i skogen(!). Da så jeg katedralen til Frans fra en litt annen vinkel:

Turstien var veldig godt tilrettelagt, men mange informasjonspunkter. Den var tematisk med tre farger:

RØD – historisk informasjon
GRØNN – om naturen i området
GUL – åndelig info (spiritual path)

Det er jo en knallgod idé synes jeg. Har ikke sett dette i Norge før, så her kan kanskje Kristiansand gå foran. Vi har kanskje ikke så mange åndelige steder i området, men da får vi lage noen!

Innerst i løypa var det landart – og det fortjener sin egen oppføring (se neste).

Tilretteleggingen var svært god:

Det var gratis å følge stien, men jeg ble sterkt oppfordret til å gi en gave til Fondo Ambiente Italiano (€3) – www.fondoambiente.it. Da fikk jeg en brosjyre med informasjon og kart. Siterer litt fra denne brosjyren i neste oppføring. Turløypene var 1,5 og 2 km lange, og kunne gås etter hverandre.

Når jeg tenker etter, så vet jeg om noen som kunne trivdes i olivenlundene her…

Helt først i dag prøvde jeg å finne et nytt hotell, men det er som allerede beskrevet bra trøkk. Heldigvis kan jeg være på Hotel Berti en natt til, men har skiftet rom. Hva som skjer i morgen får jeg ta da. Som det står – “hver dag har nok med sin egen plage”. Prøver å leve litt etter det, men det aner meg at jeg må litt opp i pris kanskje. Vi får se. Utover i neste uke roer det seg igjen. Da skal jeg prøve å komme meg litt opp i høyden, slik at jeg får mer utsikt. Eyvind har også sagt at jeg må på fjelltur. Bak byen finnes det et fjell på over 1200 meter, og det frister med en bestigning…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.