Topptur på Telendos

I dag har jeg hatt en litt lengre pause midt på dagen, og da gikk turen til Telendos sitt toppunkt. Øya er jo liten, men ganske kupert. Logget over 650 høydemetre i dag, og fornøyd på toppen:

Varden var ikke så mye å skryte av hvis en sammenligner med norske topper:

Men, utsikten er det ingenting å utsette på:

Fikk også et hyggelig gjensyn med klosteret jeg besøkte for ca en uke siden:

Toppturer i denne varmen er undervurdert, og det frister med en tur til den høyeste toppen på Kalymnos også. Den er et par hundre meter høyere, men det er bedre sti her. Så den skal være godt innenfor rekkevidde. Her er den i bakgrunnen sett fra klosteret:

Klosteret er bare ruiner, bortsett fra akkurat rundt alteret som er tatt vare på. Har ikke fått noen klar melding på hvor gammelt det er, men tipsene varierer fra 1500-2500 år. Det har vært mange bygninger oppe på denne ryggen, og det er rester etter murer langt nedover mot havet. Har prøvd å google det litt, men verken det eller Wikipedia har gitt noen historisk innføring. Skal se om jeg ikke kan finne noe info i Pothia.

Gikk forbi havna og badet på andre siden av øya:

På vei tilbake til tavernaen der jeg har rom slo det meg at det er koselig uten biler og mopeder. Bare en enkelt smal gate på hele øya:

Satser på en skriveøkt i morgen tidlig, og så går ferden tilbake til Kalymnos. Ser ut til at det blir kaldere her også etterhvert, så mye taler for at jeg tar båten til Pireus mandag kveld.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.