Dikt av Fernando Pessoa

Denne portugisiske forfatteren er igjen oversatt til norsk, og denne gangen er det “Alberto Caeiros Poesi“. Fra før har jeg leste “Uroens bok” som virkelig anbefales (se to tidligere oppføringer: Fernando Pessoa og Mer fra Pessoa). I Dag og Tid fra 10. aug 2012 er det trykket et dikt fra den nye boka (utgitt på Flamme forlag i år) på baksiden. Det går sånn:

Sett på gravsteinen min
Her kviler, utan kors,
Alberto Caeiro
som drog for å finne gudane…
Om gudane lever eller ikkje, er opp til deg.
Eg for min del forlangte at dei skulle ta imot meg.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.