Fullmånesafari i kajakk

Etter en herlig frokost i stilla med Rune ble det grisekald vind, overskyet og regnbyger. Dermed ble det litt innejobbing og lesing. I ettermiddag fikk vi varmen med en god løpetur. Så klarnet det opp, og fullmånen tok plass på himmelen. Dermed var det bare å sette kajakken på vannet:

Jeg har byttet ut min G11 med en G1x, og det er helt utrolig hva denne takler av lite lys. Nå har jeg den på f2.8 og auto-ISO. Her er noen flere bilder, og alle er tatt i kajakken:

Så selv om det er stort er det vel verdt å ha rundt halsen…

Veldig få folk ute, og bare noen få i uthavnene. Er sommeren over allerede? Uansett en veldig fin avslutning på dagen!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling. Bokmerk permalenken.

2 svar til Fullmånesafari i kajakk

 1. Hans Petter sier:

  Jeg fikk også en padletur i måneskinn for et par kvelder siden, med både idyll og noe skremmende. På vei nordover utenfor det søndre havneutløpet kom en speedbåt ut av det nordre utløpet, og satte umidelbart opp stor fart. Jeg var på trygg avstand, men så tok den en U-sving og fikk kurs rett mot meg. Den lå lavt bak med høy baug, og jeg vet ikke at de så meg. Den stoppet, og ble liggende med kurs rett mot meg. Fremdeles så jeg ingen ansikter ombord, og jeg var skikkelig redd for at den skulle starte opp igjen og la meg bli propellmat. Alt gikk bra, de så meg, og kjørte rolig forbi i trygg avstand. Men redselen de skapte hos meg i noen sekunder, satt i. De som argumenterer for friheten på sjøen og at det er plass til alle, har nok ikke opplevd slike situasjoner.

  Jeg tenkte naturlig nok på hendelsen på min videre ferd. Etter noen minutter stilnet støyen fra speedbåten, og tankende kunne løpe friere. Bl.a. til vannskuterene du skrev om for noen uker siden. Jeg så plutselig politiets aksjon i nytt lys, og humret godt over at de ventet til alle var i en sluse før de aksjonerte. I stedet for en håpløs katt og mus lek i åpent vann ble utfordringen til politiet å ordne køen for bøteleggelse. En bra sjakktrekk; kan kanskje ikke si det samme om de som frivillig samlet seg i en sluse når de visste at politiet var etter dem.

  En kjettersk tanke kom også. Speedbåten som skapte redselen hos meg, er lovlig men farligere enn vannskuterene. Føreren har dårlig sikt fremover, og de veldig mange hestekreftene driver en nådeløs kjøttkvern bak. Det blir selvfølgelig ikke færre speedbåter ved å tillate fri bruk av vannskutere, kanskje tvertimot ved at det ville skapt mere miljø og aksept for såkalt motor”sport”. Vi bør ikke akseptere hverken speedbåter eller vannskutere, både av hensyn til det store flertallet som ønsker ro og stillhet i kystsonen og av hensyn til miljøet.

  Her som ellers har vi et demokratisk problem. De som driver en støyende aktivitet organiserer seg, ofte med støtte av de som har kommersiell interesse i aktiviteten. Det store flertallet som ikke ønsker slik støyende aktivitet, er uorganisert og får derved ikke fremmet synspunktene sine.

  Padleturen ble finere og finere i måneskinnet. Flott at du Lars argumenterer for våre synspunkter og rettigheter.

 2. Lars sier:

  Takk for god tilbakemelding Hans Petter! Synlighet og varsomhet er viktig i mørket. Jeg bruker (og selger) noen lanterner fra navilight.net som synes veldig bra. De festes til magnet på hodet. Jeg bruker sydvest så jeg ikke blir blendet selv. Har erfaring med at de ses veldig godt.

  Noen ganger har jeg stoppet båter for å spørre om de ser meg. De kan fornøyd melde at de ser meg SVÆRT godt. Mange av dem sitter i helt mørklagte båter selv, men det ser ikke ut til at de ofrer det en tanke… Vi som svake “trafikanter” får gå foran med et godt eksempel.

  Vi er jo veldig enige når det gjelder motorsport og hav. Nå trøster jeg meg med at deres sesong er på hell, og at vår virkelig begynner… For meg er desember og januar de fineste padlemånedene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.