Ytringsfrihet

Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI) har delt ut løpesedler i Kristiansand. Øivinn ga uttrykk for hva han mente om innholdet, og får klare meldinger på FMI´s nettsider:

At å tenne på budskapet også er en ytring virker nok ganske fjernt for disse FMI. Ytringsfriheten skal gjelde for dem, og alle som er uenige er mot ytringsfrihet og demokrati. Og lite konstruktive. Dette er klassiske hersketeknikker, og det er jammen bra vi har noen som tar til motmæle. Selv om de får gjennomgå.

I min verden er det gå løs på innvandring helt feil (men selvsagt en enkel løsning). Innvandring er bare et symptom på tre andre årsaker (og da må vi gå til årsakene):

 1. Store økonomiske forskjeller i verden.
 2. Kriger og konflikter
 3. Miljøkriser

I Norge sitter vi helt, helt på toppen av verdens økonomiske kake, vi er involvert i kriger for å opprettholde status quo i verden og vi deltar godt bl.a. for å frembringe klimakrisen (oljeprod).

Kanskje FMI skulle dukke litt opp av navleloa, og se seg litt rundt?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

9 svar til Ytringsfrihet

 1. Hans Petter sier:

  Jeg reagerte kraftig på at FMI la ut både navn og telefonnummer til Øivinn B. Det kan lett oppfattes som en oppfordring til å sjikanere en meningsmotstander. Jeg ser på nettsiden til FMI at Øivinn B ba om å få navn og telefonnummer fjernet, noe FMI faktisk har gjort. Nå omtales han bare som “en mann”.

 2. Lars sier:

  Ja, jeg synes også dette var dårlig gjort. Det er jo ikke en direkte oppfordring til sjikane, men det kan fort bli resultatet. Jeg har sladdet litt i bildet også – for å følge opp.

  Blir nesten skremt av den “førerkultusen” noen av kommentarene vitner om.

 3. Jan W. Herland sier:

  I korthet, som jeg ser det: Et punkt/ aller viktigste er her blitt utelatt. Den egentlige, altså vesentligste//viktigste/ største trussel mot verdensfreden, samt “all” årsak for innvandring og problemene herunder, er relegioner. Og at de er forskjellige, men har gudetro som felles og med lovnaden “evig liv” til menneskeheten. (Siste er som vites forutsetning for å kunne manipulere eller bli manipulert til å kunne bli “martyr”/ jf. selvmordsbomber. Som er blitt verdens største og vanskeligste terrorproblem ). Gudetro har sin pris…

 4. Jan W. Herland sier:

  PS. For ordens skyld: Mitt var primært en kommentar på innlegg av Lars Verket.

 5. Lars sier:

  Nå har jeg lagt til konflikter.
  Hvis du ser på gruppen av innvandrere som har en annen religion som de praktiserer, så er denne minimal i forhold til de som er her for å ta unna arbeid pga at nordmenn er i ferd med å bli en sjeikstat.

 6. Jan W. Herland sier:

  Til LV: Kunne bare tolke det skrevne som at tema om innvandrere her relaterte seg minst eller ikke til de som søker arbeid eller gjaldt sosial dumping, men de øvrige. Så derfor. Ellers: En evt. ordning med tvunget medlemskap i arbeidstagerorg. for oss alle vil lett og straks minimalisere vanskene til arbeidsinnvandring og gjøre slutt på sosial dumping, tror nå eg.

 7. Knegg Knegg sier:

  Honnør til han som tok til motmæle, men jeg skulle ønske argumentene var gode nok uten lighter.

  All den tid vi ikke har noen realistisk mulighet til å bli kvitt verken
  – Store økonomiske forskjeller i verden.
  – Kriger og konflikter
  – Miljøkriser
  (og “peak” ditt og datt)

  så må vi jo dessverre regulere innvandring, samme om innvandrerne stort sett er mer sympatiske og respektable enn motstanderne av innvandring. “Folk flest” orker ikke tenke på de egentlige og deprimerende problemene, og blåser opp dette med innvandring som vi faktisk kan begrense om vi vil.

 8. Jan W. Herland sier:

  Til KK: Muligheter FINNS! Selvfølgelig trengs reguleringer, men innvandring og innvandrere er helt OK.

 9. Knegg Knegg sier:

  Jan, har en befolkning på flere milliarder en framtid på jorda? På lang sikt, neppe. Og vi kjører på med full gass for vi tenker at tanken holder ut vår egen generasjon.

  Men i stedet for å engasjere seg i miljøkamp, ressurssparing, forskning og mot befolkningsvekst, velger mennesker med engasjement til å gå mellom postkassene å rette det mot migrasjon, eller hva andre trøster seg med i vanskelige faser av livet. Jeg skjønner ikke, eller forresten det gjør jeg. Det kalles, eh, det kalles ihvertfall for noe. Kompensering?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.