Værfast på Kvitsøy

Nå ligger vi på Kvitsøy mens det regner og blåser fra helt feil vei. Neste stopp er Egersund. Kryssing ned dit i 10-12m/s er lite fristende, så da avventer vi NV vind på mandag. Så får vi gjort en del annet… Blant annet har jeg tømt ett av speilrefleksene for bilder, og der lå bl.a. Marstein fyr:

Så kan vi også ta oss enda bedre tid til mat, og Ingunn disket opp med indrefilet av svin og sin perfekte saus:

I går kveld var det også god tid til både dusj og DVD. Etter en lang natt var det bare en kort rusletur bort til Coop og ferskt brød. Så rett til kunstgalleri for svele og kaffe. Lett regn og en del vind – men hva gjør vel det. Her inne på Kvitsøy ligger vi godt beskyttet for storhavet. Over svele og kaffe traff vi igjen noen som beundret hilaritas ved brygga i går. Paret kommer fra Bergen, og vi fikk bl.a. vite hvor lensetaklene skulle festes. Dessuten en innføring i forskjellige teknologier for avfuktere. Det er utrolig mye vi ikke kan…

Inne i dusjen på gjestebrygga lå det en katalog over utstillingen “En kjede av fyr“. Den åpnet i dag, og det har jeg blogget om i forrige oppføring. Vel verdt et besøk folkens. Her er en av installasjonene:

En av de besøkende la merke til at jeg var over gjennomsnittet interessert der oppe i fyret, og tok kontakt da vi var tilbake i båten. Han inviterte over i sin Baltic 37 sammen med kona for å vise meg noe “fyr-relatert”. Dette viste seg å være en selvlaget billedbok fra Skomvær fyr, der faren hans hadde vært fyrvokter. De var der med seilbåten i 2010. Merkelig hvordan ting popper opp igjen. Bent og Inge hos havnomaden.no var jo veldig fornøyde med at de hadde padlet til Skomvær, og nå fikk jeg altså sett mye bilder. Ikke nok med det – han hadde bodd der fra 0-5 år også, så vi fikk en lang prat ombord. De var lidenskapelige seilere fra Stavanger, og hadde bl.a. en Atlanterhavskryss bak seg. Nå planla de tur til Stillehavet! Utrolig så mange fine menneskemøter vi får på denne turen!

Mens vinden uler setter vi oss ned med enda en DVD. Å være værfast kan gi værekraft!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.