Lang seildag til Kvitsøy

Natten på svai utenfor Espevær gikk helt fint, men vi våknet litt før 07 av at ankeralarmen gikk. Det var ikke noe kritisk – bare båten som hadde dreid litt – og vinden kom fra N! Derfor var vi ikke vanskelige å be – men kastet loss med en gang. Vi ville jo til Kvitsøy – og dit kom vi:

I begynnelsen var det sol og rolig seilas. Vinden gikk over på øst, og det blåste opp. Revene tok vi på og av ettersom det passet seg, og vi begynner å få snøring nå. På det meste var vinden oppe i 15m/s. Vi gikk på utsiden av Karmøy, og etterhvert begynte det å regne:

Etterhvert ble det litt sjø selv om vinden kom fra Ø. I alle fall var formen ganske laber i dag. Blir ikke spysyk, men var til tider veldig apatisk. Heldigvis går det fort over! Innseilingen til Kvitsøy er trang som fy, men vi fikk jo en god gjennomkjøring på det i Espevær i går. Så det gikk fint!

Vel fremme la vi til i 10-12m/s, og det gikk ganske bra det også. Terningkast 4 ville jeg gitt den, tror jeg. Brest og kryss sitter fint nå, så det er selve tislaget vi jobber med. Men, i denne vinden ville vel både den ene og andre kjent det…

Nå har vi ruslet litt rundt på øya, og her kan vi være litt. Det er nemlig meldt 10-12m/s fra S både lørdag og søndag med tildels mye regn. Derfor blir det noen late dager her mens vi venter på NV-vinden som kommer på mandag ser det ut til. Her er det butikk, galleri og i morgen åpner det en utstilling på fyret. Det har røtter tilbake til 1700, så her er det mye som skal fotograferes. Var ute en liten tur alene i ettermiddag med kamera – da det var opphold. Prøver å ta litt flere bilder i morgen.

Nå er det DVD-aften. Den første på turen…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.