Over Statt til Selje og Silda

I går tidlig gikk vi fra Ålesund i et ganske grått og vått vær:

Her er det Hurtigruta som har tatt opp jakten på oss. Det ble en del motring de første timene, men så satte vi endelig seil. Jammen var det gått etter to hele dager med motor. Det har vel egentlig ikke skjedd enda på denne turen. For seil gikk vi mot Statt, og hadde god bør rett fra N. På det meste målte vi 9m/s, men dette er godt innenfor komfortsonen. Selv uten rev. Ikke var det mye sjø heller. Det kan man kalle flaks, og vi koste oss:

Her er utsikten med Stattlandet i bakgrunnen. Faktisk kunne vi seile helt bort til Selje. Denne øya har jeg drømt om helt siden jeg traff Mecky og lagde www.keltiskfromhet.no sammen med han. Nå så det ut som om besøket gikk i vasken pga mye vind. Jeg ble litt desperat, og valgte bort middagen for å få et besøk i kajakken. Det var det verdt! Stedet har virkelig sjel, og jeg ble grepet! Fotogent til tusen var det også, og jeg har laget et eget set på Flickr med 20 bilder. Her er ett av dem:

Særdeles oppløftet ga jeg beskjed til moderskipet om at de bare kunne gå mot Silda, så kom jeg etter. Dette er et kryss på 3-4 nm, og jeg hadde flott solnedgang på veien over. Det betyr jo at det ble en sen middag, og jeg måtte jo også se bildene… Før jeg gikk i gang tok jeg bilde av Hilaritas i gjestehavna på Silda – utrolig stemningsfylt:

Vi begynner å få litt selskap i gjestehavnene også nå, selv om det fremdeles er god plass.

Fikk ikke lagt ut noe i går, fordi det var ingen dekning verken med mobil eller ICE på Silda. Ellers hadde de alt en seiler kan ønske seg. Likevel ble klokka over midnatt før vi krøp til køys. I dag våknet vi til knallblå himmel og havblikk. Egg og bacon på dekk. Morgenbad. Rolig start. Håper på fin seilvind på utsiden av Bremangerlandet nedover mot Værlandet senere i dag.

Siste: Bra dekning på innsiden av Måløy (3G), så da fikk jeg lagt ut de nye bildene til etappe 4 på Flickr også!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.