Ålesund

Etter nok en dag med vindstille og motring har vi ankommet Ålesund, og fikk med oss det klassiske motivet:

Båten vår ligger helt innerst her, så den synes ikke på bildet.

Ingunn startet denne dagen med en flott morgenpadletur litt over 06, og jeg tok et bilde av ei fornøyd kone da hun kom inn til havna på Finnøy igjen:

Så kastet vi loss. Jeg brukte noen timer på fakturering og annet kontorarbeid, men måtte ut innimellom for å se på blant annet øya Fjørtoft – der jeg var i et bryllup for mange år siden. Et herlig sted. Leit å bare farte forbi, men skulle vi gått innom alle fine steder langs norskekysten ville nok kista ankommet Kristiansand først. I stedet for et levende legeme…

Vi har ikke noe vind om dagen, så det blir motring. Richard fra Frankrike vil nok gjerne ha vind (han kan seile), men er også fornøyd med motivene vi tøffer forbi:

Vi fylte diesel på Vigra – til 8,30- Jeg mener jo at alt fossilt brennstoff skulle vært mye dyrere, men her falt vi altså for fristelsen… Regner med at dette holder nesten hjem – tanken tar 250 liter. Har ikke fulgt så nøye med på forbruk, men vi bruker under 5 liter i timen. Nå har jeg notert ned motortimene, så får vi starte å dele på neste fylling.

Vel framme i Ålesund fant vi en plass helt innerst, og dere kan se båten bak Dagi og Ingunn:

Etter litt surring i byen måtte vi opp til Fjellstua på Aksla. Her er det fantastisk utsikt over byen:

Bildet helt øverst på siden er også tatt herfra. På vei opp var det 418 trappetrinn. Nå mente Ingunn og Dagi at de hadde tatt litt i, for de kom til 412 og 413. Nederst var det utrolig grønt og frodig. Da tenkte jeg på de euforiske joggeturene jeg hadde i Bymarka i Kristiansand på våren i fjor. Det er bare helt utrolig å løpe under og i en så livgivende og sprell levende grønnfarge:

Til slutt lurte Dagi oss med på Big Horn. Mett er bare fornavnet. Derfor ser jeg ikke helt bor fra at det blir en tidlig kveld.

BTW: Båtplass i Bergen. Vi hadde fått tips om et sted i Hjellestad syd av Bergen for oppbevaring av båten mens vi har en arbeidsuke i Kristiansand. De skulle ha 2000,- for 8 dager. Det er jo dyrere enn noen av gjestehavnene vi har vært i til nå, og vi trenger egentlig ikke noe mer enn at båten ligger trygt. Her skal det verken drites eller brukes strøm. Derfor har jeg nå sendt ut følere på både FB og Twitter, uten å ha fått snøret særlig i bånn enda. Vi får se hva som skjer, det er enda litt tid igjen til søndag! Men, har du et tips kan du gjerne sende meg en melding: 911 311 03. Et sted mellom gratis og 2000,- hadde vært fint!

I morgen er vi veldig spente på været, selv om ingen har meldt mye vind. Har jo vært helt blikk i dag også, men plutselig sendte Tjøme Radio ut «kulingvarsel» på strekningen Måløy – Ona fyr. Denne kulingen så ikke vi noe til, og den har heller ikke vært merkbar her i Ålesund. Så det må være langt ut, og veldig kortvarig foran eller etter en skikkelig byge.

Det er jo Stadt som står på menyen i morgen, så da er det litt ekstra spennende!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Ålesund

  1. Frank sier:

    Utrolig gøy å følge ferden deres sørover. Ser at dere fikk med dere det meste av Kristiansund også:) Min onkel har dessverre leid ut sin båtplass i Bergen, men han skulle forhøre seg i helga. Jeg sender deg en SMS dersom han lykkes med å finne noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.