Rett ved gjestehavna ligger det en restaurant som er kjent for god fiskemat. Vi fikk dessverre ikke oppleve den, men jeg fant en oppskrift i gangen som sikkert er god! Den finner du her.
Smia´s Bacalao (10 pers)
2 kg utvannet klippfisk av torsk, superios (skinn og beinfri)
1 kg løk (Kepa)
200 g meierismør (usaltet)
2 kg poteter
10 dl olivenolje
5 dl tomapuré
1 boks tomater (ca 400gr)
1 boks piementos (paprika ca 400gr)
6 hele spansk peppet
3 fedd hvitløkKlippfisken skal vannes ut i 24 timer pr cm tykkelse og skjæres i passe stykker. Poteter (helst Beate) og løk skjæres i skiver. Alle ingrediensene legges lagvis i en kjele og olje tømmes over til slutt. La bacalaoen få et oppkok og deretter la den stå på svak varme og trekkes i ca 1 1/2 time med lokk. Rist i kjelen noen ganger (unngå røring i kjelen).
Bon appetitt