Forefallende arbeid

I dag begynte vi dagen med litt forefallende arbeid før vi dro på tur. Men, tur ble det:

Her er vi på en strand utenfor Kristiansund, etter å ha lett etter et klatrefelt og syklet litt på stier.

Men, det var dette med forefallende arbeid. Folk tror kanskje at livet ombord i en seilbåt er bare en lek, men det er ting som må gjøres her også. Jeg er jo havpadler med akademia i bunnene, og alt som ikke kan reppes med gaffa er jeg ganske grønn på. Men, livslang læring er mulig. Startet dagen med å skifte slangen til gassen som hadde rusta helt fast. Så har jeg skiftet splinter og gått over rekka – så nå er den i orden. Klesvask har vi også fått tid til, og litt shopping. Ingunn fikk tak i den flotte jakka på bildet, og jeg kjøpte en ullgenser. Kjølen hadde også bestemt seg for å være i hevet posisjon, så da ble det å skru opp for å banke den ned. Vi må snart få dressur på den. Men, den må vel rengjøres er jeg redd. Vi får ta skuta på land i sommer når vi er tilbake i Kristiansand. Er det noen som vet hvor en gjør dette i byen?

I morgen skal vi reparere litt på genoaen igjen. Ingunns reperasjon i Trollfjorden har gått opp igjen. Diesel skal vi også komplettere litt. Vi ble ikke anbefalt å fylle på en båt rett i nærheten, og jeg heller over reservebeholdningen og fyller opp denne igjen. Vaktmannen i marinaen har sagt han kan kjøre meg – det kaller jeg vennlig. Møre Båtservice var også vennlig, selv om de ikke fikk liv i motoren til jolla. De hentet den jo onsdag morgen, og i dag ble den levert igjen. De hadde ikke funnet ut av det, og ville heller ikke ha penger. Han ramset opp alt de hadde sjekket, og jeg skjønte ikke en pøkk. Det var bare «CDI´en» de ikke hadde fått til å sjekke, så det måtte være den. Så vet jeg i alle fall det til den skal leveres et annet sted.

Har også foreberedt å få tørket helt ut av bunnen av båten. Det ligger fortsatt litt vann helt nederst. Skal prøve å få gjort dette i morgen. Før vi drar skal også oljenivå, saltvannsfilter og kjølevæske sjekkes. Alle de tre tingene har jeg nå lært hvor er! Litt spinnakertape på kalesjen skal vi også spandere, og flere treskruer. Viste seg at noen skapdører ikke var helt fulltallige, og en butikk borti gata hadde akkurat de skruene som var der fra før. Kompletterer litt flere i morgen – så vi har noen i reserve.

Sa da skjønner dere at båtlivet ikke bare er sus og dus, selv om vi slipper å vaske vinduer, klippe plen, vaske over 100kvm2 osv osv…

I ettermiddag tok vi en liten pause med Dag&Tid og Morgenbladet. Så ble det Fish´n ships før vi gikk på «LOL» på kino. En skikkelig grunn og god feelgoodmovie. Deilig!

Drev på med kontorting til over midnatt i går, så det blir en tidligere kveld i dag. I morgen gjør vi ferdig TODO, og så har vi lurt på å ta båten t/r Grip hvis været ser OK ut. Det er merkelige værvarsler fremover. Mye vind i Kristiansund, og nesten vindstille ute i Hustadvika. Forstå det den som kan…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

2 svar til Forefallende arbeid

  1. Jon Ivar sier:

    Kommer dere innom Ålesund med tid og stunder? … eller kanskje vi reiser på ferie før den tid…

  2. Lars sier:

    Mulig det blir tirsdag kveld. Du vet – på havet er det meste usikkert… Plan A er Finnøy på mandagskvelden, og Ålesund til lunsj eller kvelds på tirsdag. Spørs litt på værvarsel hvordan vi legger oss til før Stadt og sånn…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.