Håholmen og diverse

Hadde litt todo-ting i Kristiansund fra morgenen av. Da slo det meg at veldig mange lokaler er tomme og nedlagte/stengte. Så viser det seg at man har bygget et vanvittig innendørs kjøpesenter som nesten har lagt ned byen. Jeg håper det var diskusjon rundt dette… Men, jeg fikk da tak i noe av det jeg skulle. Selv om jeg ble litt forfjamset da dama på ARK ikke hadde hørt om verken “Barske glæder” eller Zapffe. Mulig jeg er litt sær, men jobber du i bokhandel må du vel ha litt erfaring? De har egentlig ikke ordentlig bokhandel i denne byen… Men, flotte kveldsstemninger har de:

Bildet ble tatt på kveldsturen for en drøy time siden.

Litt før 12 ble vi hentet av Anne Britt – en venninne av Ingunn. Hun tok oss med på skikkelig bilsafari. Vi fikk se skibbuer og hvor Harald Hårfagre tok skjegget. Så dro vi ut til Atlanderhavsveien, og det er jo litt av et byggverk:

Deretter dro vi bort til noe som heter Strømsholmen Sjøsportsenter. De driver blant annet med spekkhuggersafari, og Olav (innehaver) tok seg god tid til oss. Nettstedet er vel verdt et besøk, og en safari sammen med spekkhuggerflokken må jo være helt maks! Han hadde noen fantastiske bilder i sjøboden sin.

Etterpå var vi jo sultne, og dermed ble det båt til Håholmen. Dette stedet ble bygget opp av Ragnar Thorseth – han med Saga Siglar. Nå er stedet solgt videre, men det er fremdeles i shipshape. Mest til konferanser, men i sommerhalvåret er det vanlig hotell/servering. Vi fikk dagens lunsj, og brukte god tid mellom husene:

Hit må jeg tilbake med kajakk, men denne gangen tok vi altså en tilbringerbåt. Denne kjørte som om både bensin og båt var stjålet, og passerte sjømerkene med få meters klaring. Dermed ble kontrasten mellom fart/bråk og ro/skjønnhet enda større. Vet ikke om dette er bevisst fra stedets side, men jeg la i alle fall merke til det…

Etterpå fikk vi med oss stedet til vår lokale guide, og litt om utviklingen på Averøya. Godt å se at noen steder langs kysten er i vekst!

Vi har det fint her på gjestebrygga i Kristiansund, og venter nytt mannskap i løpet av søndag kveld. Det betyr jo at vi fortsatt har ganske god tid her. I morgen blir det nok flere aktiviteter, fordi vi har fremdeles sykler. Atlanterhavsbadet frister også, men der er det streik. Dermed er vi rammet også, men i veldig liten grad… 🙂

Her er nok et bilde fra kveldsturen. Gjestebrygga og Hilaritas kan skimtes helt bak i bildet:

Etter kveldsturen tok jeg fatt på regninger og faktureringer. Heldigvis har jeg noen i Kristiansand til å holde meg litt orientert om hva som ramler inn i postboksen, og som sender ut bøker for meg. Ellers hadde dette vært litt vanskelig. Nå føler jeg meg rimelig ajour, og skal klare å pakke ned før midnatt!

Orca

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Håholmen og diverse

  1. Eivind M. sier:

    Averøya! Guiden nevnte det forhåpentligvis, men den var jo senter for en dugnadssang her i fjor høst: http://www.youtube.com/watch?v=MRN9lrebwl0 – Veldig morsomt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.