På vei mot Kristiansund

Etter en god natt rett N av Trondheimsfjorden satte vi ut i frisk vind (9m/s). Det viste seg å være litt juks pga en byge. “Heldigvis” kom det flere byger, så det ble seiling frem til lunsj. Etter lunsj stilnet det helt – så da ble det tid til å gå igjennom litt bilder. De to siste oppføringene er resultatet av det, og her er også noen oppsamlingsbilder. For eksempel mitt første bilde av en havørn:

Vi var innom Hitra en liten tur, men der fant vi bare en camping m/kro (kinesisk!). Bunnpris var 2,5 km unna, så den lot vi ligge. Inn til Sandhaug var det svært grunt, og kjølen tok nedi flere steder. Da er det fint med senkekjøl – den slår seg jo bare inn! 🙂

Nå har vi motra litt med seil på nesten 7 knop. Målet er Kristiansund i løpet av kvelden, men vi ser det litt an. Kan bli en lang dags ferd mot natt – men stemningen er god. I Kristiansund venter Inge, og der blir vi noen dager i påvente av nytt mannskal (søndag). Regner med at vi skal få tiden til å gå der også. Har allerede fått tips om både det ene og det andre…

Det varierende været i dag kan jo også føre til fin solnedgang. Denne er fra i går, da det også var veldig “bygete”:

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

4 svar til På vei mot Kristiansund

 1. Per Bardal sier:

  Hitra må oppleves på nordsiden (mot Frøya) gjennom Knarrlagssundet og Dolmsundet . Det blir på neste tur nordover⛵!

 2. Lars sier:

  Ja, det er mye som blir på neste tur! Nå nyter vi Kristiansund, og blir her til mandag morgen. Så får vi se hva videre seilas bringer. Det er jo både Hustadvika og Stadt i rask rekkefølge her, og så er vi jo skjermet ned til Stavanger nesten. Vi skal nok få dagene til å gå med landligge også. Har allerede levert påhengsen til reperasjon.
  Nå skal vi ut å gjøre oss litt kjent i byen – er nesten 20 år siden jeg var her sist!

 3. Per Bardal sier:

  På strekningen Kristiansund-Ålesund anbefales: Avstikker til Grip (fyret og været), Stoplanleia (innleia på Hustadvika), Bjørnsund (Nordre-/Søndre B.sund) , Ona fyr (!) og Finnøy. På Finnøy er det badeland helt ut mot Atlanteren!

 4. Lars sier:

  Takk igjen for gode tips Per!

  Er redd det blir ganske strake veien sydover fra mandag. Vi har en uke til Bergen, og har allerede satt av Selje etter Stadt og Bulandet. Mulig vi tar en tur til Grip med båten en av dagene før mandag. Vi får se hvordan ting legger seg til rette. Kristiansund er jo en fin by med både fjell, klatring og grei sykling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.