Lang seildag

I dag startet vi tidlig for å være sikker på å nå frem til Eid/Reitan med Kristin og Christian. Været var varierende, og vi har passert mange vindmøller i dag:

Jeg har jo et elsk/hat-forhold til vindmøller – litt avhengig av hvor de står. Jeg vil jo helst ha de “in my backyard”. Men, dette får ligge i denne omgang.

Vi nådde greit frem til et sted vi kunne “droppe” K&C. De så litt ensomme ut da Rune hadde rodd de til land, men vi håper de kom seg greit hjem. Her vinker de farvel:

Det har vært veldig fint å ha dem ombord, og vi gleder oss allerede til gjensyn i Kristiansand.

Vi gikk litt for motor etter å ha satt de av, og fylte tanken med vann i et lite tettsted. Ellers har vi gått for seil i hele dag. En gang tippet vi til og med 8 knop. Det er utrolig deilig å se landskapet gli forbi i stillheten, selv om det er en del å passe på. Dette er ikke et område der en skal slurve med navigeringen!

Etterhvert la vi uværet bak oss, og det resulterte i en flott regnbue:

Det har blitt litt foto innimellom 12 timer med seiling. Blant annet har jeg fått bilde av flere vindmøller, en ørn på en varde og et par flotte fyr. Disse er i et annet kamera, så jeg får se hva jeg orker etter en liten spasertur her på Uthaug rett nord av Ørlandet flystasjon. Det betyr at vi krysser Trondheimsfjorden i morgen. Vi er ikke helt sikker på progresjonen enda. Mulig det blir Frøya og sykkel, eller en lang dag mot Kristiansund. Vi får se hva vi enes om rundt frokostbordet!

På ekspedisjonen i kveld må vi få oversikt over en butikk. Vi er helt tom for havregrøt, gjær og brød. De nystekte brødene har gått som varmt hvetebrød – vi har spist to hele brød hver dag! Pizzaen i går var også vellykket. Å bake i gassovn er slettes ikke avskrekkende!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

2 svar til Lang seildag

  1. Nå har jeg vært inne på “bloggen” din Lars flere ganger. Jeg blir helt sjuk av alle de flotte bildene og alt dere har fått med dere på veien fra Alta og hjem. Heldigvis har vi også opplevd Helgelandskysten, bl.a. innaskjærs på Tjøtta og alle de syv søstre i løpet av tre forskjellige somre! Likevel blir jeg misunnelig; vi rekker nemlig ikke Nord-Norgestur denne sommeren … God reise videre!
    Karl-August

  2. Lars sier:

    Takk for hilsen Karl-August!
    Du får trøste deg med at jeg til tider nesten blir syk av alt vi ikke får vært innom. Jeg skulle gjerne ha sett både det ene og det andre, og ikke minst fått padlet mer. Men, vi skal nok tilbake – og da med enda bedre tid.
    Det er rart hvordan er blir ridd av tidsfrister, nesten uansett hvor en måtte være. Men, det gir jo på den annen side en veldig god grunn til å komme tilbake! Slik som du beskriver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.