Stemningsfylt mot sør

I går kveld passerte vi polarsirkelen, og fikk en helt utrolig flott solnedgang:

Vi skulle egentlig til en gjestebrygge på Vega, men endte opp i en liten fjord på svai. Det funka bra. På vei mot Ylvingen var det veldig, veldig stille:

Ylvingen var veldig stille… Men, dette var første gangen jeg følte at å legge til gikk helt uproblematisk. Jeg er litt småstressa når 10 tonn driver mot brygga. Er vel kanskje ikke noe å skryte av akkurat – det var fullstendig vindstille. Likevel – ett sted må en begynne! Vi gikk oss en tur, og nesten alt var dødt. Caféen var bare opp i helgene. Butikk og skole var nedlagt. 17 stk var fortsatt fastboende.

Tilbake i båten satte jeg min første brøddeig på turen. En halvannen times tid etterpå var det klart for ferskt brød:

Det sammenfalt med at vi var kommet frem til Brønnøysund. De andre handlet mens jeg gjorde ferdig fakturaer etter Padleglede 2012 i helgen. Nå er det bare et par fakturaer igjen – og så oppsett av et regnskap. Nystekte brød med Hapå gikk ned på høykant. Vi fikk også tak i 12V-splitter, seriekoblede røykvarslere og litt annen snacks. For ikke å glemme ny mobiltelefon til Ingunn. Jeg druknet jo hennes iPhone under rullingen hos Havnomaden. Nå var den så gammel at ingenting virket lenger, men det var jo likevel litt kjipt. Ingunn har skrevet mer om dette i sin blogg.

Telekiosken vippet ut SIM-kortet og monterte det inn i en telefon til 250,- Så nå er hun på nett igjen. For å blidjøre henne enda mer (og lette min samvittighet) har jeg sagt at hun kan få min iPhone4 når nr 5 slippes i løpet av juni. Ikke så galt at det ikke er godt for noe!

Da jeg kom ned igjen til båten etter denne shoppingrunden møtte jeg Randi Skaug med Otto som følge:

Hun startet i Rørvik for noen dager siden, og skal padle til den russiske grensen. Prosjektet hennes heter Sakteruta, og her telles det ikke kilometer – bare gode opplevelser. Bar i går hadde du hatt 17 stk!

Nå er vi på vei mot Leka, og satser på å finne et sted der rundt midnatt. Slik som vi pleier. Kanskje får jeg tømt noen flere kameraer i kveld også. Får jo god hjelp til å ta bilder av Christian og Kristin. De tar også en del video, men dette er vanskelig å dele med dere pga dårlig dekning.

Humøret om bord er veldig bra – og vi liker smaken av sommer. Nesten så vi badet i Brønnøysund i dag!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

3 svar til Stemningsfylt mot sør

 1. Per Bardal sier:

  S/y Aqua Lady har ligget i Abelvær i natt, ikke langt fra dere i Rørvik iflg Jostein K. Vi ligger nå i uthavn ved Glasøya i Flatanger og går til Lauvsnes til kvelden. Skulle hilse fra Jostein !

 2. Lars sier:

  Vi holdt på å gå til Abelvær i går kveld, men så ble det Rørvik! Nå er vi i Vingsand, og blir her i hele morgen. Skal si vi har vært nære hverandre!

 3. Per Bardal sier:

  Hei Lars!
  Hadde vært hyggelig å møtes, og sannelig har vi vært nære hverandre; kun noen få nautiske mil. Vi ligger i Lauvsnes i kveld og skal dykke etter kamskjell i morgen før vi returnerer til Jøa hvor vi har midlertidig hjemmehavn for å få en “flying start”når vi starter på Lofoten-tur ved st.hans. God tur videre !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.