Kjempedag hos Havnomaden

Vi våknet til strålende sol og vindstille hos Havnomaden.no i dag tidlig. Vi fikk låne kajakker av Bent, og han ville være med oss på tur også! Han er jo selveste havnomaden, og tok oss med inn i sitt øyrike. Her er det utsikt til Dønnamannen og Syv søstre overalt, og det er ikke vanskelig å få noen fine bilder:

Det er ikke vanskelig å bruke mye minneplass når det er slike omgivelser. Jeg tar med ett bilde til, og så laster jeg over flere til Flickr når vi får bedre dekning ett eller annet sted nedover kysten:

Vi er jo en kul gjeng på tur:

Vel tilbake hos Havnomaden holdt Bent et rulleshow jeg sent vil glemme. Det var som å se på en DVD med Dubside. Det er jammen mye igjen å lære…

Så ble det sløving og kos i sola. En is hos den lokale landhandleren fikk vi også. Litt for sent tok vi noen flere videosnutter, men det var fortsatt ganske fint lys. Disse får jeg så på etterhvert – det blir altfor mye å gå igjennom både bilder og video her ombord. Nå er vi jo også 4 stykker som tar mye bilder. Noe skal jeg jo gjør på når jeg er hjemme igjen også! 🙂 En del av rullene Bent tok er også festet til minnebrikken.

Så kastet vi loss og dro videre sørover. Litt vemodig å forlate så koselige mennesker og et helt inni granskauen utrolig sted! Hvis du har lyst til å dra et sted for å padle i verden, så behøver du ikke dra ut av Norge! Kom på besøk til Bent og Inge hos Havnomaden på Husvær!

Nå kjører vi på motor mot Vega. Det er meldt svært lite vind de neste dagene, så det kan nok bli mer motor. Men, her er tusener av øyer – og mye å se. Selv om vi jo gjerne vil lære mer om genakerseiling! Vi brukte den en del i går, og det var helt fantastisk. Den krever litt mer enn bare vinsjing, og jeg fikk noen saftige brannsår i hendene under en litt klønete nedtaking. Det går greit, men er ikke alt som er like godt å bruke hendene til.

Føler de to siste dagene har vært helt surrealistiske. Det er så mye fantastisk natur her. Har allerede bestemt oss for å komme tilbake!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Kjempedag hos Havnomaden

  1. Lindis sier:

    Er så glad dere fant bedre vær, men synes du hoppet litt for raskt over Steigen:) Velkommen tilbake!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.