Smak av sommer

I dag våknet vi opp på Sør-Fugløy, og la kursen sørover. Vinden var rett mot, men etterhvert tok vi en mer direkte sørlig kurs. Da hadde vinden spaknet litt, men Rune fyrte opp genakeren. Slik så det ut fra kajakken:

Som dere skjønner gikk jeg fra borde i dag for å ta kajakken i bruk. Det skjedde ganske rett etter Støtt, og så padlet jeg hele veien ned til Rødøy. Hadde fantastiske stemninger underveis:

Støtt var et fantastisk sted. Der var det dagligvare, og de kunne skilte med litt av et utvalg. Vi gikk litt rundt mens vi ventet på at vinden skulle dreie vestlig, men det hjalp ikke særlig. Lunsj – wienerpølser på tilbud – fikk vi også med oss der.

Etter nesten 20 kilometer i kajakken kom jeg inn under Rødøyløva:

Denne skulle jeg helst vært oppe på, men middagen ble ikke før 21.30 i kveld. Christian og Rune løper opp for å få solnedgangen nå, mens jeg fortsatt kjenner timene med padling. Vi må ha framdrift, så jeg vurderer å stå opp i 5-6-tiden for å få utsikten. Tror det er helt fantastisk der oppe fra. Vi har nettopp regnet ut at vi må ha minst 187nm før lørdag kveld, og med den farten vi vanligvis holder betyr det minimalt med stopper nedover nordlandskysten. Slik er livet…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

3 svar til Smak av sommer

 1. Arne Jørstad sier:

  Hei Lars!
  Du nærmer deg nå et av mine favorittsteder i Norge. Jeg har hatt gleden av å tilbringe en del tid på Sør-Solvær øst for Sleneset i Lurøy kommune. Det å sitte på toppen av den øye og se mot Hestmann i nord, Tomma mot sørøst, Dønnamann i sør (ingen tvil om hvorfor denne fjellformasjonen har fått det navnet, det ligner jo faktisk på en mann som ligger på ryggen og ser opp mot skyene), Lovund i vest og Træna med Trænstaven ute i havet er en flott opplevelse!
  På en godværsdag føler jeg at dette må være et av verdens vakreste områder.

  God tur videre!
  Arne

  PS. Dette er et område med en “stor” hubrobestand.

 2. Erik Aaseth sier:

  Var du framme ved Rødøyløva, eller var padleturen (ennå) lenger?
  Ser jo herlig ut dette! Dere er flinke med å få max ut av turen.
  Blir litt av en minnesamling av dette! 🙂
  God tur videre, vi følger med i spenning…

 3. Per Bardal sier:

  Enig med Arne Jørstad; vakrere område på en godværsdag skal du lete lenge etter – Helgeland er en perle ! Men dersom været holder til Vikna, gjør et besøk ut til Sør-Gjæslingan , et idyllisk gammelt fiskevær, før ev kryssing av Folda. Som tidligere nevnt, er innerleia på Flatanger artig å gå. Videre er Kuringvågen ved Stokksund ei koselig havn med restauranten Aquarius (anbefaler baccalaoen). Men om turen går utaskjærs , og vinden er gunstig og været er fint (meldes kjempevær i området til over pinse !) , anbefales Halten fyr og øyrekka i Froan ned til Mausundvær og videre til Veiholmen nord på Smøla. Derfra via Grip fyr til Kristiansund, en idyllisk kystby verdt et besøk. Denne leden byr på mange fine utfordringer og flott natur, og så slipper man unna den lange og kjedelige Trondheimsleia. Lykke til med valgene, og god tur videre………..!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.