Start på etappe 3

I dag forlot vi Bodø ganske tidlig. Det var meldt fint vær, og vi hadde sol. Utfordringen var jo at det haglet samtidig, og at det var en ganske solid byge på vei inn:

Vi tanket opp 160 liter diesel før vi forlot Bodø, og har brukt vebasto i hele dag. Vi ble fort lei av å stampe i motsjø og 12m/s ut fra Bodø, så da ble det seil. Det tar jo sin tid, men så prøver vi jo å ha god tid. Da vi kom litt mer i le ble det motor, og vi var på Sør-Fugløy ca 15.30. Det betyr jo ca 7,5 timer underveis, og korteste vei er under 20nm. Det er jo ikke noen voldsom hastighet akkurat.

Det slo til tider godt over båten, og her har Kristin fanget meg inn i det jeg fendrer før vi legger til:

Sør-Fugløy er et fantastisk sted, og etter en middag dro vi avgårde med crashpad og klatresko:

Det var masse fine buldre her, og også noen lette. Var en del 4+ som var vanskelige, men så gikk jeg jammen min første 6a! Sånn er det i buldreverdenen. Her er jeg på et annet bulder:

Vi er helt alene på gjestebrygga her, og det er den billigste hittil. Utsikten er det ingenting å si på:

Vi håper på litt roligere forhold og en annen vindretning i morgen. Planen er å seile videre mot Støtt (lunsj) og Rødøy (topptur og kajakk). Men, her blir ting litt til underveis. Veldig fornøyd med dagen – og starten på etappe 3. Er ikke helt sikker på hvor langt den går – kanskje til Vingsand? Skal tenke litt nærmere på det.

Vi har skikkelig med bildetilfang her om dagen. Både Kristin og Christian er proffe fotografer, og dermed får vi mye bilder å leke oss med. Det er dessverre bare Edge her, så det blir ikke noe nytt galleri på Flickr enda… Hold ud!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

4 svar til Start på etappe 3

 1. tove balas sier:

  Havet er Hellas-klart, men hva med temperaturen..? Litt friskere vil jeg tro! Gøy og spennende å følge turen deres.

 2. Per Bardal sier:

  Hei! Følger dere på tur sørover etter tips fra Jostein Korsvik (gml studiekamerat); artig for en seilfrelst nord-trønder med en Bavaria 37 CR -2007. Har båten liggende på Namdalskysten for tiden ( ved Jøa). Vil anbefale innerleia i Flatanger for å oppleve en virkelig “blindlei”. Grei rute å gå dersom Folda skulle vise seg fra sin verste side ! Ellers har Trøndelags-kysten mye flott å by på både av uthavner og havner med brygger og rimelig anløpskostnad. Ps- Vingsand er gratis, men har dårlig bryggestandard. Sætervika ved Buholmråsa er et bedre havnealternativ. God tur videre til Rødøy; dere har landets flotteste kyststrekning foran dere på Helgeland ! Mvh Per Bardal, s/y Aqua Lady.

 3. Lars sier:

  Vi kan melde om badetemperaturer på 7-8 grader her nå! Det var 4 i Trollfjorden, så det er en økning på 100% det!

 4. Lars sier:

  Takk for hilsen Per! Og ikke mins – takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.