Værfast i Bodø

Etter en lang og god natt, våknet vi opp til kraftig vind. Nedbørsskyene har feid over Bodø i hele dag, med vindstyrke opp mot 20m/s:

Vi ligger trygt på gjestebrygga, rett ved båten til Redningselskapet:

Jeg begynte dagen med å jakte på gassflaske, men til lite hell. Etter et hyggelig møte med en venninne jeg ikke har sett på over 10 år, fant jeg ei gassflaske på Esso – godt hjulpet av hennes mann.

Da jeg kom tilbake til båten var de andre på vei til buldring. Jeg tok heller en god bok med meg ned i soveposen inne i cockpitteltet. Der lå jeg og humret mens vindstyrken duppet helt opp i 20m/s. Etterhvert gjorde jeg også unna litt kontorarbeid – så tre fakturaer er på vei ut til kunder rundt om i landet.

I ettermiddag fant vi plutselig ut at vi har 60 måneders bryllupsdag i dag (5 år). Det er visstnok trebryllup, men vi døpte det alumiumsbryllup (pga båten). Satser på litt kake og feiring senere i kveld.

Ellers har det blitt en del lesing og noen småturer utendørs. Vi har også gjort et nytt forsøk på å få ovnen til å virke skikkelig – men ikke fått snøret helt i bunn. Men, vi gir oss ikke!

I kveld har vi spist deilig middag, med vårt nye mannskap – Christian og Kristin. Anne og Fred forlot oss veldig tidlig i dag, og de andre kom på sent i går kveld. Så vi er fortsatt 5 ombord. Her er det god middag underveis:

Vi har lyst til å komme videre sydover, men regn og mye vind er kaldt. I morgen er det meldt like mye vind, men oppholdsvær – så da drar vi. Nå kan vi jo dette med rev også. Sør-Fugløya har vært et mål, men kanskje vi drar videre mot Rødøy. Eller en lunsj i buldreparadiset. Vi ser – det er omtrent 50nm ned til Rødøy.

Da blir det snart bryllupsfeiring her – så satser vi på at det blir noe bilder fra seiling igjen i morgen!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.