17. mai og seiling

I går var det 17. mai, og vi brukte dagen i Svolvær. På formiddagen så vi på det lokale folkelivet, men etter lunsj bar det opp mot Svolværgeita:

Noen tror kanskje at det var jeg som skulle hoppe her, etter 4 taulengder dagen før. Det var jeg ikke så gira på, og det holdt egentlig å gå stien opp til isteget. Ingunn og Anne tok turen, og var på toppen. Det ble ikke noen hopping, fordi det var en hel folkehøgskole oppi der, og de skulle synge nasjonalsangen og ha alle på toppen.

Jeg gikk en annen vei ned, og opplevde glissade på gress, og gjennomslag på rotten snø ned i ur. Men, det gikk bra. Så la jeg meg ned med en god bok for å vente på at de skulle nå toppen. Tok noen bilder i ny og ne, og ventet på telefon. Det glemte de selvfølgelig, men “løkkily” fikk jeg et bilde likevel. Det kan dere lese mer om i bloggen til Ingunn.

Litt før 19 dukket Rune opp, og han var svørt velkommen. Det betød jo at vi kunne komme i gang igjen. Dermed satte vi avgårde nesten med en gang. Litt følr 02 i natt ankom vi Nordskot. Her kjørte vi i gang igjen kl 07, og fikk en fantastisk reise sydover. Et utrolig øyhav. Vurderte å hive ut kajakken hele tiden, men det er framdrift, framdrift og framdrift nå. Men, se for et herlig område:

Vi tok oss likevel tid til en lunsj på Kjerringøy – et flott sted! Vi la til relativt uelegant, men fikk hjelp av en lokal, hyggelig mann.

På vei fra Kjerringøy ble det vind, og vi var klar for seiling. I begynnelsen ble det kryssing med vinden rett i mot, men så dreide den mer mot vest. Styrken var 10-12m/s med noen 15m/s smeller innimellom. Dermed ble det etterhvert to rev i både storseil og genoa. Dermed begynner vi å få litt snøring på dette med rev.

Regnet fulgte oss også ganske tett nå – og det var barske glæder:

Vi begynner å føle oss tryggere, men å legge til i Bodø med så mye vind var likevel en utfordring. Godt vi er mange ombord, og at noen kan det. Men, vi nærmer oss mer og mer trygghet for hver gang!

Jeg løp bort i småregnet for å finne servicebygget – en dusj hadde vært herlig. Det var under oppussing, så det ble ikke noe av det. Dermed tok jeg turen innom Thon Hotel, og de kunne tilby et dagrom til 550,- der jeg kunne dusje. Det var jo en dyr dusj, sa jeg. Fyren var enig i det, og lurte på hvor mange vi var. Dermed fikk vi 5 dusjer for 250,- – samme pris som Rica Tromsø. En dusj som var verdt hver krone!

Så var det Egon, og sjelden har middag smakt bedre. Nå er kameraer fra Fred og Ann tømt, og jeg er ajour med egne bilder. Halv tolv fikk vi nytt besøk av Kristin og Christian. De overtar for Anne og Fred. De drar grytidlig i morgen tidlig. I natt skal vi ha en natt uten vekkeklokke! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.