En ganske rolig dag!

I dag våknet vi til svært mye vind, så selv om det var sol ble det en relativt rolig formiddag.

Vi startet på turistinformasjonen. Der lurte vi litt på sykkelutleie, men ingenting har åpnet enda. Det er fremdeles vintersesong her. Ikke var det lett å oppdrive et program for 17. mai heller, men satser på at vi finner noe i morgen. Dusjkort fikk vi også kjøpt – 60 spenn! Det er ganske interessant å se hvordan de forskjellige gjestehavnene tar i mot sine gjester.

Etterpå var jeg litt rundt for å ordne bl.a. en egenerklæring for et domene. Ramlet inn på biblioteket i Svolvær halv elleve, enda de åpnet ikke før kl 11. Så fikk jeg låne en PC og en skriver, og var ferdig på null komma svipp. Ikke sk. Før ulle de ha noe for det også. Herlig! Jeg elsker biblioteker.

Ingunn tok med bensintanken til gummibåten i en handlevogn. På Statoilen fikk hun hjelp til å tømme hele tanken, og få frisk og fin bensin. Tilbake i båten prøvde vi med ny bensin, men det var like dødt… Heller ikke bensinfilteret så møkkete ut. Pluggene fikk vi ikke ut, for vi manglet verktøy(!) til dette. Mye er det ombord, men akkurat dette fant vi ikke. Etter et par turer på butikken fant jeg ut at det var 21mm som passet, og pluggene kom ut. De så helt fine ut også. Hettene på pluggene gnistrer ikke. Verken alene eller på pluggen når den holdes mot metall ved snordragning. Dette tyder visstnok på at det er noe elektrisk, og det kan se ut som om noen av ledningene til dødmannsknappen har korrodert.

Innimellom ble det litt lesning, og jeg er nå snart ferdig med «Barske glæder». Det er vel egentlig en bok en aldri blir ferdig med. Tror jeg har lest «Farvel Norge» minst 20 ganger… Gjensynet med historien om soveposene var også hyggelig. Zapffe er en ordkunstner.

Montering av litt ting inne i båten er også utsatt på litt ubestemt tid. Som et siste forsøk ringte jeg redningsselskapet ang. motoren. De ba meg prøve skøyta som ligger rett ved. De var ikke gira på noe skruing, og mente at det ikke var særlig nød. Det er det jo heller ikke, men gummibåten med motor er jo en del av vårt sikkerhetsutstyr. Jeg fikk navn på et firma som jeg kan ringe i morgen. Så får vi se.

Etter en utrolig deilig laksemiddag, ble dusjkortet brukt. Vi innrømmer villig vekk at vi gikk begge på dette, men synes ikke det var helt urimelig. Før vi forlater Svolvær har vi lagt igjen 1200,- for 6 netter. Det inkl. fri strøm og vann. Så har vi betalt 60 ekstra for en dusj (som vi gjorde om til to uten veldig dårlig samvittighet). Vår venn Inge som er på vei nordover skryter veldig av gjestehavnene sørover i sin blogg. Hvorfor er det så store forskjeller?

Vi satser på en ganske rolig kveld, og det er meldt ok vær i morgen. Slår det til kan det bli leiebil og klatring i Henningsvær. Klatreutstyret er jo fremdeles ikke brukt på denne turen.

I dag har det forøvrig skjedd noe med været. Det var mye vind i natt, og bølgene skal ha vært opp mot 4 meter i Vestfjorden. Nå har det løyet, men varierende vind har vi jo blitt vant med. Overraskelsen nå er temperaturen. Den har jo svingt mellom et par minus og fem varmegrader siden vi startet (med et par hederlige unntak). Nå har det lagt seg på nesten 10 varmegrader, og det er en slags vår i lufta.

På bildefronten har det vært svært rolig i dag, mne jeg kommer nok i gang igjen! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

2 svar til En ganske rolig dag!

  1. Laila sier:

    Så dåkk e mye forsinka med andre ord??
    Hmmm….håpa dåkk finn ut av båtmotorprobl.

  2. Lars sier:

    Vil nok ikke kalle det forsinka. Det er jo motoren på jolla vi snakker om…. Vi skal nok klare å ankomme Kristiansand i løpet av slutten av juni fortsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.