Topptur på ski utenfor Svolvær

Vi var tidlig oppe, og etter frokost kom solen. Da vi skulle ta buss 09.45 så det slik ut i sentrum:

Været skifter fort her oppe, og dette bildet er også et uttrykk for det:

Bildet er tatt i snøføyke nær det høyeste punktet vi var på i dag, og Molla har både snø og sol på samme tid.

Vi hoppet av bussen ved Vaterfjorden, og gikk inn på en sti der. Etterhvert kunne vi ta på skiene, men måtte forsere noen bekker underveis. Det fiksa vi alle sammen – ingen ble våte:

Så bar det oppover, og her er Ingunn i bra driv:

Snøen er så som så, og som den tyngste i følget med minst areal på skiene er det mye «synkegåing». Derfor var jeg ganske sliten da vi kom opp, og ble litt stressa av veldig mye vind. På det høyeste punktet hadde vi full storm, og det var vanskelig å holde se oppreist:

På vei ned fikk vi ganske fine kjøreforhold de førse hundremeterne nedover. Flatt lys, og skare med nysnø oppå. Etterhvert skar vi igjennom, og vinden løyet. Planen var å få tak i taxi, men vi hadde ikke dekning før vi var nesten nede ved veien. Da vi kom ned til veien fikk vi rekvivert en taxi, og da snødde det:

Da vi ventet på taxien kom sola, og ventetiden gikk kjapt. Taxisjåføren fortalte at det også var storm i kasten i Svolvær, og vi var glade for at båten lå akkurat som vi forlot den ta vi kom tilbake. Vi er ganske alene her i gjestehavnen om dagen:

Etter litt dusjing var det sløving. Men, vi fikk hyggelig besøk og tips om opera. Derfor ble det ikke middag, men heller opera på Ingunn og meg. Dermed glemte jeg å betale havneavgift, men det er i orden nå. Blir spennende å se hvordan de gjør det… Satser på at de er litt medgjørlige, ellers får jeg ringe dem. Det er bare mulig å betale 24 timer om gangen…

Operaen var «La Boheme», og det var helt fantastisk. Selv om jeg var ganske sigen og sulten. Før det startet traff vi Emil Otto og Frøydis fra Kristiansand. De er på operacruise med «Salten». Dette landet er lite…

Nå er det snart klart for middag, og klokken tikker mot 21.30. Sulten er bare forordet, men da er det altså nært forestående! Været er meldt ganske ruskete de nærmeste dagene, så det kan godt hende aktivitetsnivået synker litt. Vi skal nok overleve det også. «Barske glæder» som ble kjøpt inn i Tromsø har ikke blitt åpnet engang….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.