Kulturelt påfyll og skitur

Etter noen timer søvn på dagen i går var det klart for museum. Polarmuseet i Tromsø overgikk alle forventninger, og de hadde til og med en kajakk der:

more

På kvelden fikk vi besøk av Espen Nilsen som også har en Ovni 39.5. Han var et overflødighetshorn av nyttig info, og vi noterte til krampa tok oss. Vi har nok ikke full oversikt over båten på en stund enda…

En ganske tidlig kveld ble det, og målet var starte tidlig. Klokken 05 var vi avgårde, men de lot meg sove helt til 09.30. Det er jeg utrolig takknemlig for, og det var deilig å våkne med blå himmel utenfor vinduet av kahytten!

På morgenen var det lagt planer, og det var ikke lenge før vi satt i May-Lills bil på vei til Tredjefjellet på grensa til Torsken kommune. Her var det kommet nysnø. Riktignok våt ved veien, men mer og mer pudder oppover i dalsiden. Vi hadde fantastiske stemninger på vei opp:

Rett under toppunktet dro skyene seg til, og vi snudde for å få best mulig lys. Vi var litt for sene, men under slike forhold var det ingen problemer å komme seg ned igjen. Drivet var fint nedover, og hylene satt løst.

Så koblet vi oss på May-Lill og Harald igjen på Senjas mest romantiske sted. Nå har jeg allerede glemt navnet, men her var det dobbeltseng på brygga! Jeg benyttet anledningen til å ta mitt første bad i Troms fylke.

Brygga her på utsiden av Senja var virkelig vakker – omgitt av mektige fjell:

Det får holde i denne omgang. Vi er nå på vei over til Risøysundet og Vesterålen.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

2 svar til Kulturelt påfyll og skitur

 1. Hans Petter sier:

  Først kompliment for fin oppdatering av bloggen mens dere er på vei sydover. Jeg gleder meg til hvert nye innlegg.

  Her er en link som forteller litt om bakgrunnen for kajakken på museet i Tromsø, http://kajakkspesialisten.no/ref_hj.php . Det er en kopi av kajakken som Hjalmar Johansen brukte, og originalen er på Frammuseet. Anders Thygesen lagde kopien så langt som mulig med de samme materialene og lappene som originalen, noe som gjorde flere nervøse før prøveturen. Kopien holdt seg flytende, selv om den lakk litt. Det var helt OK, for originalen til Hjalmar Johansen lakk den også.

  I bloggen til Anders er det et innlegg 2. februar 2011 med video fra et kajakkbyggekurs på museet i Tromsø. De lagde en grønnlandskajakk og en Baidarka. En av kommentarene til innlegget er «Goodbye tupperware», med klar henvisning til kajakkene de fleste av oss padler rundt i. Jeg kommer nok til å fortsette med tupperware kajakk, men for et drøyt år siden gikk jeg over til en nydelig grønnlandsåre laget av Anders.

 2. Lars sier:

  Tusen takk for hyggelig hilsen, og tips til mer info!
  Jeg har stor respekt for den grønlandske kajakktradisjonen, men mener fremdeles at det viktigste er at folk kommer seg på havet – og at det er ikke-motorisert. Det er i mine øyne mye viktigere enn om det er laget i garasjen en vinter eller tupperware.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.