Laaang dag

Nå er det egentlig blitt en ny dag. Lørdagen er allerede halvannen time, og vi har endelig kommet til kais på Skjervøy. Men, dette har vært en dag full av flotte naturscener, mye lærdom og improvisasjon. Midt på dagen kunne vi kjenne varmen, og her har Harald kastet varmedressen:

Vi startet litt over 8, og ankom Silda i blikkstille litt over 11. Der rundet vi, og fikk noen fantastisk fjell.

Så gikk jeg ned for å varme meg litt. Etter et par timers slumring mot Kvenangen kommer de plutselig løpende pga motorkutt. Vi er tomme for diesel! Vi hadde 1/4-tank i Alta, og i følge loggboka skulle det være 60 liter. Så har jeg regnet litt på det, og trodde vi hadde rikelig. Det hadde vi altså ikke… Vind i seilene klarte vi ikke å få, og heldigvis var det drag utover, og ikke inn mot land. Etter en stund fant vi ut at vi hadde ca 10 liter på en reservetank, og denne gikk på. Dermed kunne vi kjøre motor frem til Kvenangen. Der prøvde vi atter å sette seil, men var sjelden over 1 knop. Etter middag tok Trond og Ingunn gummibåten til land. De var borte et par timer, og vi fikk ikke kontakt. Verken med VHF eller mobil. De hadde kommet inn til et lite tettsted, og kom tilbake med 20 liter diesel. Stor glede ombord, men lærdommen var også sterk. Avstander her oppe i nord er vanskelige å bedømme pga av høye fjell. Vi møtte de på vei ut i Kvenangen, og da var det ca 5000 meter til land. Da så de ikke båten….

Så ble det motorkjøring og flott fullmåne inn til Skjervøy der vi nå har funnet en plass longside en annen båt. Vi er rett ved en dieselpumpe, men den tar ikke kort. Har også funnet en annen pumpe, men der måtte en ringe til Stig. Det er kanskje ikke så populært midt på lyse natta… Så vi får ta det i morgen.

I det hele tatt har dette vært en dag med mye læring. Begynner nå å skjønne alle ledningene på toalettet. Har også fått noen motortips, men der er jeg fremdeles like grønn som motoren, selv om jeg nå har lært å lufte motoren litt også. Alt jeg kunne i Alta var å måle oljenivå….

I morgen fylller vi alle tanker!

Har tatt en del bilder i dag, og ikke aller ute av kameraet engang. Ta en titt i galleriet på Flickr.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

2 svar til Laaang dag

 1. Gisle Haugum sier:

  Hei Lars.
  Dette er jo et fantastisk prosjekt/ny livsfase. Har brukt litt tid nå lørdag morgen til å lese blogg-innleggene fra ankomst til Alta. Det er spennende å følge med. Fantastiske fjellformasjoner dere har passert.
  Skjønner at du virkelig er inne i en ekstrem lærings-fase, Lars. Du er jo dreven i å bruke elektronikk, men praktisk erfaring med diesel-målere er også nyttig.
  God tur videre. 🙂

 2. Lars sier:

  Tusen takk for hyggelig hilsen Gisle! Vi skal prøve å holde det oppdatert her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.