Da er vi i gang!

Klokken 06 ringte klokka, og litt over 08 var vi i gang fra Alta:

I lett snødrev la vi ut fra Alta, og etter en drøy kilometer heiste vi første genoaen. Vinden var 9-10 m/s, og vi sløret frem og tilbake. Det var selvsagt meningen å krysse, men enten var det kunnskapene eller strømmen som tok oss. Etterhvert dro vi på med storseilet også, og da ble det fart i sakene. Litt mye kanskje. Vi fikk revet litt i genoaen, men storseilet har vi ikke lært å reve enda. Derfor var det til tider røft når vinden kom opp i 11 m/s. Vi fikk krysset litt mer etterhvert, men vi brukte nesten 8 timer ut Altafjorden til Stjernsundet.

Bak oss forsvant Alta inn i masse vær:

Vi hadde beregnet 5-6 timer til Øksfjord. Da startet vi motoren, og gikk gjennom Stjernsundet på motor. Til sammen var vi underveis 11 timer, og logget 93,5 kilometer i dag. Det er en voksen førstereisetappe… Egentlig skulle vi rett ut på topptur, men det var ikke allverdens stemning for det. Det ble ganske krevende å stå i vind og snø i time etter time, så noen av mannskapet kobla litt ut etterhvert:

Harald har funnet seg godt til rette – og storkoser seg:

Fortøyning er jo også noe vi må lære oss. Harald ga litt opplæring, og Ingunn lukeparkerte båten som ingenting. Veldig fornøyd:

Nydelig kveldsstemning i Øksfjord:

Vi har passert mange flotte fjell i dag, og jeg har flere bilder i et annet kamera også. Men, det blir ikke i kveld. Her er et fjell sett fra Stjernsundet i det kameraet jeg har tømt:

Etter å ha fått litt varmen ved flytebrygga i Øksfjord ble vi plukket opp av Trond og Solveig. De hadde sprengfyrt i huset, og serverte en helt fantastisk middag. Vi sitter her i båten nå, og skal rulle oss i seng. Bokstavelig talt. Klokken nærmer seg også midnatt, og reveljen går 07 i morgen tidlig.

NB: Harald har også blogg. Ta en titt på www.norskekysten.info.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.