Våren har kommet til Alta

Ble jo litt skeptisk da vi våknet til snødrev i går. I dag hadde det snudd helt om, og vi kunne ta frokosten i det fri:

For å si det sånn – så var det en del SMSer og MMSer med info om at sommeren hadde kommet til Sør-Norge i går. Mens vi gikk her oppe med dunjakke og ullundertøy…

Frem til lunsj gikk tiden med til å ordne litt kontorting. Kursene under Padleglede 2012 er snart fylt opp, og det er veldig fint! Det kommer stadig nye spørsmål fra deltagerne, så jeg prøver å svare så godt jeg kan. Etterpå gikk jeg løs på kartene, og har nå sortert fiskerikartene i to deler – Nord og Sør. Dessuten har vi fått med massevis av kart i 1:50.000, men de er ikke sortert enda. Vi har også både kartplotter i båten, på iPaden og iPhonen. Dessuten to håndholdte GPSer. Ser for meg at vi skal vite hvor vi er til enhver tid…

Etter lunsj dro vi avgårde på siste hamstringstur. Jeg fikk postet et brev jeg har ruget på siden vi kom, og vi fikk kopiert litt nøkler. Selvfølgelig måtte vi også ha litt mer mat, og det blir spennende å sjekke ut fiskt underveis! Et kafébesøk ble det også tid til. Vi prøvde også å handle en flaske til med gass, men den viste seg å være litt for stor. Vi har heldigvis fortsatt tilgang til bil, så da er det jo mulig å rette opp sånne bommerter. Ekstra flaut ble det når vi fant en ekstra gassflaske under noen tau i et utendørs skott rett etterpå.

Disse rommene er de siste vi har tømt. Her var det også mye spennende! Blant annet et drivanker som nå har havnet sammen med genakeren. Vi kommer neppe til å gå tom for tau på denne turen i alle fall! Ikke fendere heller!

Da vi nesten var ferdige begynte det plutselig å strømme på med kajakker. Det viste seg å være Alta KK som skulle på onsdagspadling, og jeg tror de var nærmere 15 stk. Her er en av dem på vei forbi Hilaritas:

Jammen hadde vi ikke flere felles kjente. Padlemiljøet i Norge er lite og hyggelig!

Så var det tid for en skikkelig kroppsvask og barbering. Det var lenge siden sist, og det gjorde veldig utrolig godt. Planen er å ta en middag ute i Alta før vi henter Harald halv elleve i kveld. Så satser vi på en relativt tidlig avgang her, men ser været (regnet) litt an. Det er meldt lettere utover dagen. Blir veldig hyggelig med besøk og litt mer erfaringstyngdei båten!

Ingunn pleier å si at “det kan jo gå bra”, og det begynner jeg virkelig å få troa på!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.