Da er vi ombord

Jeg gikk av i Hammerfest 0630 i dag tidlig. Havnekontoret tok vare på bagasjen, og Rica sørget for frokost. Gikk en time rundt i Hammerfest før bussen kom. På flyplassen møtte jeg kvinne med stor K, og sammen med eieren av båten dro vi for å flytte inn:

Resten av dagen har gått med til rydding. Dette er jo et dødsbo, og i tillegg hadde vi med 5 store kolli. Vi har også fått fylt opp kjøkkene med litt mat, så morgendagen er i alle fall sikret på det området.

Førsteinntrykket er jo at det er utrolig mye å sette seg inni. Brytere, slanger, ledninger m.m. Noe er til vann, annet til diesel. Så er det 12V og 220V-anlegg. Noe av det begynner å bli klart nå, og dielseovnen varmer godt ved min side.

Etter at vi fikk ryddet fra midten og frem, så er det blitt ganske oversiktelig. Å kalle det enkelt enda vil likevel være å ta godt i. Satser på å fortsette prosessen i morgen, og planen er å ta en seiltur også. Med en som har mye erfaring. Så får vi bygge oss opp – sakte men sikkert. Hurtigruta bruker jo ikke mange timene hit, og vi må ikke være i Tromsø før mandag egentlig, selv om det hadde vært fint å være der søndagen. Vi tar det litt som det kommer nå.

På mandag kommer det jo også en kajakk full av stæsj…

Skal bli godt å sove litt mer enn en natt i samme seng igjen. Det uler litt i masta utenfor, og det er svak duving i skroget. I natt var det også det, da vi gikk over Lopphavet rundt midnatt. Det er deilig å bli vugget i søvn.

Elektronikken har jeg ikke sett noe på enda, men det er utrolig mye rart her. Kartplotterne er jo av et helt annet format enn de jeg bruker i kajakken. Dessuten er det mange andre instrumenter. VHF er også ombord, og jeg hadde i tillegg med 2 apparater selv. Hvis noen ser oss, så er kallenavnet Hilaritas LE6794.

Men, det er jo viktig å få hvilt nok også – så nå runder jeg av for i kveld. ICE er dårlig her vi ligger, men 3G fra Telenor ordner biffen!

Helt til slutt – her er et bilde fra mobilen til Ingunn blogg:

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

2 svar til Da er vi ombord

  1. Jon Arvid Kåsereff sier:

    fin båt ja 🙂

  2. Lars sier:

    Takk for det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.