Vilt og vakkert

Siden forrige bloggpost har jeg gjort unna en del kilometer. For et par timer siden passerte jeg Vestfjorden på vei til Lofoten med Hurtigruta. Jeg er jo ikke kjent her, men tror dette motivet er fra Hamarøy:

Men, jeg tok altså toget fra Oslo i går. Der havnet jeg ved siden av ei som nettopp hadde fått en gladmelding, og pratet litt med henne til Lillehammer. Derfra ble det litt soving og lesing. Raset før Trondheim førte til at vi måtte ta buss i stedet for tog fra Berkåk, men med hjelp fra en ung mann fra Belgia fikk jeg all bagasjen over i bussen.

Han hjalp meg også bort til nattoget, som jeg rakk med god margin. NSB viste seg også fra sin blide side. Hadde bare billett til Fauske (trodde jo jeg skulle ta buss), men jeg kunne bare være med til Bodø. Nå hadde jeg jo sovevogn alene, og den fikk jo ingen brukt etter Fauske uansett – men likevel: Takk til NSB for den. Billetten fra Oslo – Fauske kostet ikke mer enn 299,- men sovevognen er jo nesten en tusings.

Natten forløp fint, og jeg våknet opp til nydelige fjell på vei inn mot Bodø. Der bar jeg først all bagasjen bort til hurtigruta, men der var alt stengt og oppbevaringsboksene ødelagt. Tilbake på togstasjonen (1 km med 5 kolli på ca 50kilo tilsammen). En god treningsøkt på morgenen… På stasjonen fikk jeg låst inn alt, og la ut på oppdagelsesferdig i Bodø. Fikk kart på turistinfo, og gikk ut på moloen. Der møtte jeg en hyggelig mann som jeg har brukt en del tid sammen med i dag. Han bor her ute.

Vi avtalte at han kunne være med på en bæreøkt fra stasjonen og bort til Hurtigruta litt senere på dagen. Dermed fortsatte jeg min spasertur, og fikk bl.a. innviet makro-linsen med et bilde av denne:

Var også innom Domkirken, og her er ett bilde derfra:

Etter god hjelp kom jeg meg ombord i Hurtigruta, og fikk tildelt lugar. Første etappen ut fra Bodø var svært fotogen, og jeg fikk bilder av tre nye fyr. Her er det beste av dem:

Har ikke oversikt over hva de heter enda, men dette var siste fyret på babord før vi satte kurs over Vestfjorden mot Lofoten og Stamsund. Det ble flere turer på dekk for å ta bilder…

Middagen ombord var så som så, men med den utsikten kan de jo servere hva som helst!

Nå er vi på vei mot Svolvær, og der skal jeg treffe Rune som etter planen mønstrer på Hilaritas den 19. mai i Bodø. Vi har ikke møtt hverandre før, så det blir spennende. Jeg venter med å tømme det andre kameraet til jeg har møtt han, så kanskje det blir et seilbåtbilde i dag også! Klokken 2330 er vi ved innløpet av Trollfjorden, så det blir neppe noe natta her før jeg får sett inn den…

Etter Svolvær: Jammen traff jeg ikke Rune & Co. Veldig stilig. De hadde stått på ski i dag:

De var 9 stk i en 40.2 fots båt, så da skal vel vi klare 3-5 i en 39.5, selv om den har litt annen innredning. Vi treffer antagelig Rune igjen i Tromsø – dette blir moro! I det vi går fra Svolvær gjør de oppmerksomme på det vakre Raftsundet og munningen av Trollfjorden, så tror nok jeg skal holde meg våken litt til… 🙂

ICEnet funker så det griner, og jeg har oprettet settet “Norgesreisen – intro” på Flickr. Der putter jeg alle bildene frem til jeg går av bussen i Alta. Så blir etappe 1 fra Alta – Tromsø osv…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

2 svar til Vilt og vakkert

  1. Du passerte Landegode fyr. God tur videre!

  2. Lars sier:

    Tusen takk! Det var to fyr ved Landegode, men regner med du mente det i rødt før vi gikk over Vestfjorden?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.