Om å reise lett

På reise har jeg det alltid slik at hendene bør være frie. Slik at jeg kan ta meg for hvis jeg faller (som Anne Grete Preus synger om). Men, når en skal gå fra 150kvm bolig til 40fots seilbåt, så blir det litt bagasje:

Bildet over er tatt på Kristiansand togstasjon i morgen litt før 09. På ryggen har jg alt fotoutstyret. I trillebagen er det tunge ting, og i de to gule er det stort sett klær. Blant annet to tørrdrakter.

Siste døgnet før avreise ble hektisk. Var ferdig pakket litt over midnatt, og i seng til 01.30. Så bar det mest tenking på alt jeg kunne ha glemt, så kl 06 sto jeg opp for å fortsette ryddingen… Tror nok jeg har med mer enn nok, og har ikke funnet noe jeg har glemt.

I Oslo hadde jeg avtale med FotoVideo, og fikk lettet reisekassa litt der. For interesserte: Jeg hadde planer om en D800 på turen, men den kom jo aldri. Så nå har jeg gått for en D7000 midlertidig for å få tilgang til HD video på speilrefleks. Satser på å få tatt noe råtape. Dessuten kjøpte jeg en Sigma 150mm macro f2.8. Den gleder jeg meg veldig til å gå rundt på stranda med, og særlig når blomstene våkner til liv nedover kysten… Glass foran på linsa og 2x32GB minne gikk også over disken. I tillegg til en plastkasse til Hero-kameraene. Får rigge den på hurtigruta eller på toget i kveld.

På kvelden var det styremøte i FRIFO, og de fikk også høre om prosjektet.

Natten ble tilbragt på Majorstua etter en kort tru i Frognerparken. Litt for mørkt for bilder, og 150mm fast er jo ikke veldig fleksibelt…

I dag har jeg fått tømt unna alle e-poster, og er stort sett ajour ved avreise. Men, det blir nok litt jobbing på biblioteket i Bodø eller på Hurtigruta er jeg redd. Etter å ha vært så mye i farta, så tar det litt tid før e-poststrømmen roer seg…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Hilaritas. Bokmerk permalenken.

3 svar til Om å reise lett

 1. Espen Slemdahl sier:

  Hei Lars!

  Gratulerer med et modig valg og flott båt! Gleder meg til å følge dere fra nord til sør – ønsker dere en fabelaktig flott tur. Hilser til Ingunn:-)

  Ludohilsen fra Espen S

 2. Hans Petter sier:

  Hei,

  Jeg slutter meg til Espens kommentar, og ønsker dere en flott tur sydover langs kysten. Jeg skal “stay tuned” på bloggen !

  De siste to sommerene har jeg fulgt bloggen til kajakkpadlere som har padlet tilsvarende tur. Jeg har ikke fanget opp tilsvarende padlerblogg i år; vet du eller noen av Homo ludens mange lesere om noen ?

  Hilsen Hans Petter

 3. Lars sier:

  Tusen takk begge to!
  Lagde en bloggpost her om reisende langs kysten (og litt ellers). Håper folk kan hjelpe til å oppdatere den. Jeg vet bare om de jeg har nevnt i den posten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.