Den store Norgesreisen

I dag er det en drøy uke til jeg forlater Kristiansand for å innta vårt nye hjem som p.d.d. ligger i Alta. Fra ca. 1 mai blir det en utrolig flott seiltur hjem:

Vi har altså solgt huset (januar), kjøpt seilbåt (februar) og fått en formidabel tur på kjøpet! Ingen av oss er drevne seilere, men vi regner med å få litt erfaring ned langs kysten… De første ukene har vi drevne sjøulker ombord, og målet er å pumpe de for informasjon og kunnskap.

Ingunn (kona – kvinnen med stor K) har seilkurs og litt erfaring som mannskap på seilbåt. Jeg har vært mannskap i max en uke over de siste 15 årene, og hadde en tur på 2,5t for noen uker siden med Inge. Derfor er det nok behov for en litt bratt læringskurve, men heldigvis er det mange som er villige til å ære bort! Begge har erfaring fra brettseiling på det knallharde 80-tallet, og jeg har faktisk seilt litt laser også. Selv om det ble en del bading av det, så var det ustyrtelig gøy.

Likevel blir overgangen til 8,5 tonn med aluminium og nesten 100kvm seilføring relativt stor. Båten, en Alubat Ovni 39.5, er fra 2005, og har fått navnet “Hilaritas“. Det betyr “dyp glede“, og ble brukt av Spinoza. Dermed ble det jo også brukt av vår inspirator Arne Næss, og er en viktig del av livsfilosofien vår.

De siste månedene har jeg hatt et svare strev med å samle næringsting på Odderøya, og få oversikt over hva som kan avhendes på forskjellig vis. Nå begynner lyset å vise seg i enden av tunnellen. Det er både en vond og god prosess. Deilig å bli kvitt en del ting, samtidig som det er slitsomt å gjøre det. Siste innspurt går via en utflyttingsfest der alle må ta med seg minst EN ting før de drar! Så får vi se hvor mye som blir igjen etter dette. Å gå fra 150kvm inn på 40 fot er en øvelse flere kunne hatt godt av!

Så får vi se om ett års tid hvor lurt dette er. Nå var det mulighet til å prøve dette, og hvis den muligheten ikke var blitt benyttet – så er det ikke helt usannsynlig at vi ville angret. Hvis det ikke svarer til forventningene å bo i båt, så er det jo mulighet å bli landfast igjen. Enkelt og greit.

Vi satser på å blogge aktivt underveis. Kanskje blir det litt video fra tid til annen også. Jeg fortsetter å legge inn stoff her på bloggen. I kategorien “Hilaritas” vil du finne bare innlegg fra båtturen – og hvis du bruker adressen www.hilaritas.no kommer du direkte til den. Kona blogger på www.hilaritassen.blogspot.com.

Hvis noen har tips til ting vi bør se/gjøre underveis, så er vi naturligvis åpne for innspill!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Hilaritas. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Den store Norgesreisen

  1. Tasle Torrissen sier:

    Tipsar om å segle inn i Holandsfjorden for å sjå Engabreen som er ein del av Svartisen. Ligg rett sør for Glomfjorden og de må segle inn frå Meløyfjorden. Der kan de gå ein liten tur inn til sjølve breen om det fristar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.