10km avlyst

Vi startet dagen helt ordinært her på Beitostølen, men da vi kom ned på arenaen fikk vi vite at dagens 10 kilometer var avlyst. Både John og vi andre synes det var trist:

Stadioen var full av vann,s å sånt sett var det forståelig. Likevel er det litt rart, da militære mannskaper sluttet av jobbingen med stadioen samtidig med at vi gikk hjem kl 1630 i går. Hva som har skjedd i natt vites ikke, men det virket ikke som om stadioen var prioritert.

Informasjonen var også ganske mangelfull. Noen mente at alle løyper var stengt, andre at bare stadioen var stengt. Til slutt tok vi likevel sjansen på å prøve 5-kilometeren. Her var det stort sett greit med snø, men veldig vått. Det er 5-6 varmegrader her nå, og vinden “spiser” snøen kjempefort. Dessuten blir det flere og flere mørke flekker med bar mark eller åpent vann. Dette aksellererer også smelteprosessen merkbart.

Inne ved 2 kilometer tar 10km runden av, og her var det skilt med at løypa var stengt:

Vannet presset på løypa flere steder:

Kanskje burde skiene vært byttet ut med vannski?

På en av de siste myrene er det et vann på flere hundre meter som presser mot løypa. Dette løsnet i dag, og jeg forsøkte ved 3 anledninger å gi beskjed om at det måtte grøftes. Da vi dro fra stadioen var det fremdeles ingen som var i gang med dette, men slik så det ut ved siste passering:

På dette punktet var det store problemer i fjor også. Hvis det ikke grøftes her de neste timene, så kommer hel området til å bli “vannet”. Da spørs det om løypa kan gå her på lørdag. Dermed får de problemer med gjennomføringen av selve Ridderrennet. I følge gamle travere har det aldri før blitt avlyst. Et alternativ er å kjøre opp en løype på Garli mot Valdresflya, men det innebærer ganske mye logistikk. Et annet alternativ er WC-stadioen, som har mye kunstsnø. Der er det svært kupert, og mange brukergrupper vil ha store problemer med løypene.

Jeg er veldig takknemlig for at jeg ikke sitter i styre og stell for Ridderrennet akkurat nå. Det er mange avgjørelser som skal tas, og få minusgrader å hente trøst fra. Det ser ut som det kan bli noen timer med minusgrader før lørdag morgen, men det er ikke meldt noe mer snø. Virker som om det har vært lite tæle her i år, og dermed smelter det veldig fort… Vinden gjør nok også sitt.

Så dag blir det ingen premieutdeling i kveld, men i stedet skal vi se en film/foredrag om en som syklet Norge på langs med håndsykkel. Jeg tror det kan bli spennende!

Oppdatering sen kveld: Det ble det også – og her er siste sliden til gutta:

Før foredraget var jeg også en tur i Lyskapellet.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.