Øivinn serverte visstnok en utrolig god honningkake på padleturen forrige søndag. Her er oppskriften.
Marits honningkake
4 egg
150 gram brunt sukker
150 gram honning (helst afrikansk eller lynghonning)
100 gram sukat
100 gram lyse rosiner
100 gram tørket aprikos
100 gram sukat
Revet skall av 1 sitron
250 gram mel
½ teskje støtt anis
½ teskje ingefær
1 teskje kanel
1 teskje kardemomme
1 teskje natronPisk egg og sukker til eggedosis. Smelt honningen i vannbad. Bland den inn i eggedosisen. Tilsett mel, krydder, sitronskall og natron. Stekes i middelsvarm ovn, 175 grader, i ca en halv time – hvor lang tid kaken trenger kommer an på typen form. Høy form med liten grunnflate: kaken må være lenger i ovnen før den er gjennomstekt. Lav form f. eks. liten langpanne: da er det nok med en halvtime. Prøv med kakenål om kaken er ferdig.