Oppsummering atferdsregler hest/ski

For et par uker siden hadde jeg en skitur i Jegersberg, og da møtte jeg på disse to rytterne i sporet:

Jeg synes det var rart at de hadde lov til dette. Derfor spurte jeg (så høflig og kontrollert som jeg kunne) om de hadde lov til dette. Rytterne ga da uttrykk for at de hadde lov til å bruke det ene sporet til ridning. Da jeg kom tilbake på kontoret la jeg ut bildet på min FB-profil og i gruppen “Skigåere i sør” på FB. Dette førte til et vell av kommentarer – i alle mulige genre. Nå har debatten dødd ut, og det er klart for følgende oppsummering.

1. Forskriften om atferdsregler for Kristiansand kommune er helt klar: “I lysløypene og i øvrige skiløyper er det forbud mot ridning og å gå (annet enn på ski) i preparerte skispor, både klassisk og fristil.”

2. Dette er også i samsvar med den alminnelige hensynsregelen i friluftsloven. Nettstedet hest.no har laget denne gjennomgangen av Friluftsloven der det blant annet står: “Det er ikke lov å ferdes med hest på veier og stier som er preparert for skiløyper. I lokale områder kan det dessuten finnes ytterligere begrensninger for de ridende som er gjort av kommunen.”

3. Også Norges Rytterforbund er helt klare i sine anbefalinger: Det skal ikke ris i skiløyper.

4. Lokalt kan det være områder med høyt spenningsnivå, og det var dette jeg trampet opp i på skituren ovenfor. Denne private meldingen som jeg mottok på FB viser spenningsnivået på en god måte, og her gjentas argumentet om at de får lov av kommunen:

5. I kommentarfeltene på FB blir jeg også tillagt intensjoner og personlige egenskaper jeg ikke kjenner meg igjen i. Jeg kan heller ikke se hva de har å gjøre med saken som virker rimelig klar, jfr. pkt 1-3.

Jeg anser med dette denne saken for avsluttet fra min side, men kommentarfeltet er åpent for konstruktive innspill.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Oppsummering atferdsregler hest/ski

  1. Atle sier:

    Tror du skulle sladdet ansiktene til hestene også. Umulig å se hvem som sitter på, men tenk så flaut for hestene å henges ut på denne måten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.