Politisk korrekthet

Dette er et begrep som særlig går igjen i innvandringsdebatten, men jeg har lyst til å dele et avsnitt jeg fant i boka «The Joy of Work» med tegneseriefiguren Dilbert:

There is only one effective response when accused for insensitivity: Accuse your accuser of a sin called political correctness. Political correctnes is a totally meaningless phrase, similar to «insensitivity». Neither has any useful meaning because they both describe every person on earth. Realistically, everyone whines when his or her own demographic group is maligned. We´re all politically correct. So it´s like accursing a dog of having hair on its body. Yet many people are so bothered by the label «politically correct» that they will withdraw their accusations of insensitivity and apologize for being so testy. This is another case of stupidity triumphing over stupidity. It shouldn´t work, but it does. You might as well take advantage of it.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.