Måneformørkelse

I ettermiddag var det måneformørkelse. Våknet til regn, men på ettermiddagen klarnet det. Dermed dro jeg ut til Odderøya for å få med meg moroa, og der traff jeg på både månen og Oksøy fyr:

Tok en 40-50 bilder. Flest med 1000mm speiltele, men utrolig vanskelig å få skarpt. Ikke ett av bildene var skarpe denne gangen, og bildet av månen over er med 150-500mm til Sigma. Det er manuell fokus på speiltelen, og selv om jeg stiller den så godt jeg kan manuelt, så blir det ikke bra. Men, det er jo en billigløsning… Skal en ha skikkelig teleobjektiv med sånn forstørrelse snakker vi jo mange 100-tusen kroner… Er likevel fornøyd med turen, og kanskje spesielt bildene av Oksøy fyr. Det var jo forsåvdt overskuddsmateriale fra turen, men en skal aldri si nei til litt bonus! 🙂

Flere bilder ligger i galleriet: «Måneformørkelse og Oksøy fyr» på Flickr.

I går var det klatring på Spicheren etterfulgt av boblebad, og så dro jeg rett på møtet om «Gjeldskrisa i EU» som Rødt arrangerte. Der var det mange hyggelige mennesker, og også en fra Occupy Wallstreet-bevegelsen. En fin kveld det også! Senere i dag er det fasjonalbelt julebord med dress og greier, så jeg får sette kursen hjemover snart.

Etter dusj – snart julebord: Sendte linken ut på Twitter, og så kom jammen denne koselige meldingen tilbake:

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.