Rushtidsavgift

I dagens FVN er det en artikkel med tittelen “– Dette holder ikke“, der Mette Gundersen i Ap ikke gir delegasjonen fra Kristiansand store forhåpninger om å ta med seg hjem 60 mill i belønning for å ha redusert en biltrafikk som ikke er blitt redusert. Rushtidsavgiften er antagelig den heteste poteten, og Arvid Grundekjøn (ordfører, H) sier:

Rushtidsavgift rammer ikke middelaldrene menn, men rammer unge barnefamilier.

Jeg lurer på om Grundetkøn har talt opp barnefamiliene i rushen gjennom bommen… Det har ikke jeg heller, men etterlyser likevel fakta fremfor synsing her – og tror jeg har en god sak. Fordelen med rushtidsavgift er jo at den er nesten gratis å innføre – og hvis det ikke virker – så er den jammen nesten gratis å fjerne også! Alle andre tiltak fordrer store investeringer. Disse barnefamiliene som Grundekjøn og andre skyver foran seg kunne fått tilgang på en pott med penger. Hvis de tropper opp i byen med dokumentasjon på at rushtidsavgiften gjør at de må selge hus, bil og kanskje unger med – så får de bare utbetalt mellomlegget mellom dagens ordning og rushtidsavgiften. Det aner meg at køen av barnefamilier ikke blir veldig lang. Men, de som blir alvorlig rammet av dette kan selvsagt kompenseres. Det kalles politikk!

På den annen side må vi også huske på HVORFOR vi gjør dette? Det er for å redusere biltrafikk, lokal forurensning og klimautslipp. HVEM kommer det til gode? Barna? JA! Nettopp!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

4 svar til Rushtidsavgift

 1. Einar sier:

  Hei!
  Dette er det forsket på i Bergen, som bla konkluderte med:
  “Det ser med andre ord ikke ut til at køprising i stor grad rammer familier som er bundet av å følge og hente barna til skole og barnehage på sine arbeidsreiser.”

  kilde: http://www.hordaland.no/Global/samferdsel/Filer

  Desverre får ikke politikerne med seg disse konklusjonen og fortsetter å skyve barna foran seg. Dermed blir ikke debatten faktabasert men basert på synsing.

  Jeg er enig med deg om at barna ville være de desiderte vinnerne i et litt mindre bilbasert samfunn.

 2. Lars sier:

  Tusen takk for støtte og link Einar!
  Jeg vet jo at det er mange som er enige med oss, men at de som ikke er det – har utrolig mye volum og tid til å si i fra…

 3. Knegg knegg sier:

  Stakkars, stakkars, stakkars, stakkars, stakkars barnefamilier. De sliter skikkelig må jeg si.

 4. Lars sier:

  Ja, jeg er veldig spent på hvor lang køen hadde blitt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.