Endelig i kajakk igjen

Etter at jeg dro på meg en lei hoste på Kalymnos har det blitt mye tid i horisontalen under pleddet. Savnet etter kvinnen med liten k har vokst og vokst, og endelig var det klart for sjøsetting:

Sammen med Øivinn fikk jeg en fin tur rundt Odderøya og Bradøya. Vi var også bortom Hestmanden som skal feires med kongelig besøk på tirsdag. Den så veldig fin ut der den lå på Bredalsholmen:

På Bragdøya ble det Real Turmat, solbærsirup og sjokolade. Skikkelig på tur – på en helt vanlig hverdag. Mørket kom nesten vel fort i dag, men vi kom oss greit tilbake til klubben. Skal si Kilden har blitt litt av et skue siden sist jeg var ute:

Dermed er jeg i gang med sakte opptrening til mitt gode gamle jeg… Prøver å få litt fysisk aktivitet hver dag fremover, og så får jeg øke lengden først – og så intensiteten. Her gjelder det å bygge seg sakte men sikkert opp til gamle høyder!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling. Bokmerk permalenken.

2 svar til Endelig i kajakk igjen

 1. Hans Petter sier:

  Det er hyggelig å lese at du er tilbake i kajakken igjen. Jeg fikk meg også en tur utpå fjorden i dag, og nøt en lav novembersol.

  Jeg ser på bildet at kameraten din ikke vrir årebladet. Selv sluttet jeg å vri åren i fjor sommer, som en forberedelse til å gå over til grønnlandsåre (GP). Jeg fikk låne en GP av en venn i fjor høst, og kjøpte min egen fra Andres Thygesen nå i vinter. Jeg synes at GP er veldig bra å padle med, og har lagt ut mine erfaringer på http://padleforumet.com/viewtopic.php?f=10&t=2265. Jeg oppdaterte med sommerens erfaringer som en kommentar i oktober.

  Kort sagt liker jeg GP fordi den er lett å dra gjennom vannet, og jeg mister ikke fart hverken når jeg padler havkajakk elle en smalere treningskajakk. Og det har blitt morsomt å padle også i motvind og motsjø, noe det ikke var før.

  Du har tidliger skrevet litt om GP på bloggen din, men tydeligvis uten selv å skifte. Det hadde vært morsomt med en kommentar fra deg om hvorfor du foretrekker åren du bruker nå.

 2. Lars sier:

  Hei Hans Petter!

  Takk for hilsen! Når det gjelder årer så er det riktig at jeg fortsatt bruker “the european style”, men at jeg også bruker liten vinkel. Både min venn på bildet og jeg bruker 30 gr tror jeg. Prøver å bruke litt forskjellige typer årer, og på kurs bruker jeg ofte utlånsutstyr. Dette med årer er jo blitt tilnærmet en religion også – så jeg føler ikke for å senke meg ned i noen av skyttergravene. Jeg har prøvd tradisjonell GP, nyutviklet i karbon med wingform, diverse europaårer og wingåre.

  I Grenland havpadleklubb bruker jo stort sett alle GP-årer, men litt lenger SV – i AKK – er det wingårer veldig populært. To ganske forskjellige kulturer med ganske stor nærhet i avstand.

  Det aller viktigste for meg er å få folk ut, så får de etterhvert finne ut hva slags utstyr de vil bruke. På kurs anbefaler jeg folk å få tak i årer med ganske små blader, slik at belastning (og vindutsatthet) ikke blir så stor.

  Når det gjelder den åren jeg bruker mest (en Werner Little Dipper i carbon eller glassfiber alt ettersom) så er det litt av det samme som du nevner – liten belstning/lett å dra gjennom vannet, og lite vindfang. Selv om selvfølgelig en GP er enda bedre. Jeg føler jeg har for dårlig teknikk til å utnytte GP-åren fullt ut til rulle/tekniske ting. Dessuten er aksellerasjon noen ganger viktig i kurssammenheng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.