Om å glede våre barnebarn

Mellom viktige samfunnssaker på dagbladet.no har Statoil nå dratt i gang en ny reklamekampanje. Denne kan gjerne ses i tilnytning til forrige innlegg her i bloggen: Selvbedraget – Norge og klimakrisen. Når de skriver at det vil glede våre barnebarn – så må det jo være penger de tenker på. I alle fall ikke klimaet…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn og merket med , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Om å glede våre barnebarn

 1. A-M H sier:

  Jeg tenkte akkurat den samme tanken. Jeg blir kvalm av å tenke på hvor lite det gjøres for å gå over til en fornybar økonomi. Jeg har tenkt mye på hvor godtroende vi er til styresmaktene, og at skal ting skje, så må man kanskje gjøre det selv. Ta solenergi for eksempel. Det finnes noen veldig få inspiratører rundt forbi i Norges land som kun bruker solenergi på huset sitt. Norge er kanskje ikke verdens mest solrike land, men deler av året kunne vi garantert ha brukt solenergi. Men hva vil da skje for strømselskapene som er interessert i å tjene penger? Det er klart at de som tjener penger på oljeutvinning er lite villige til å tenke nytt, og selv om jeg er sikker på at teknologien finnes til hundre prosent fornybar energi så vil ikke endringene skje enten før vi må (fordi det er tomt eller fordi andre typer tanker får slippe til). En tankevekker er også at en utrolig liten andel olje trengs for å gjøre store maskinelle oppgaver og fornybar energi er ikke like «sterk». For å gå over til et fornybart samfunn må man kanskje begynne med å se for seg en annen levestandard og livsstil også.. Og da begynner det å bli vanskelig, for vi vil jo ha nye klær og kameraer, vil vi ikke?

 2. Eivind M sier:

  «…viktige samfunnssaker»…. Hehehe. Det er morsomt, men veldig treffende også, dessverre. Kombinerer man det sørgelige sakstilfanget i de største avisene med det som gulpes opp i kommentarfeltene på nettavisene levnes det lite håp for fremtiden, altså..

 3. Lars sier:

  Takk for kommentarer!

  I den første kommentaren nevnes livsstil og levestandard. Slik vi tenker rundt det, så er jeg overbevist om at den må ned. Men, det betyr ikke at LIVSKVALITETEN nødvendigvis må ned. Den kan beholdes høy, og attpåtil bli høyere! Jeg prøver å eksperimentere med dette i eget liv, og det er mye å ta fatt i. Prøv dere også!

 4. Einar sier:

  Kull, gass eller oljesand til barnebarna​?
  Har Statoil rett når de hevder at våre barnebarn vil ha glede av de siste, store oljefunnene? En dårlig underbygget påstand, skriver Helge Drange i sin energikommentar:
  http://www.aftenbladet.no/energi/kommentar/Kull_-gass-eller-oljesand-til-barnebarna-2918398.html

 5. A-M H sier:

  Hei hei 🙂 Jeg kommenterte for et par år siden på denne saken og det står jeg fortsatt inne for 🙂 Liker godt bloggen din! Men, jeg lurte på om du hadde mulighet til å slette kommentaren min ettersom navnet mitt ofte blir assosiert med reklamene (som sikkert er tilfeldige) på bloggen din. Håper dette er ok. Mvh og god jul, fra A-M H 🙂
  (Redigert kommentarene dine til bare å inneholde initialer)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.