Så er vi i gang…

På onsdag i forrige uke hadde EU funnet redningen, og markedet roet seg… I en knapp uke. Nå vil Hellas kanskje ha folkeavstemning om innstramningene, og det setter ikke markedet pris på (Aftenposten):

EU vil jo gjerne fremstå som demokratisk, men Hellas er jo i praksis konkurs og satt under administrasjon. Derfor er det nok ikke så lett å forholde seg til en eventuell folkeavstemming. Det er jo en glimrende anledning for de styrende til å kaste kortene, og hvis de mot formodning skulle få flertall for innstramniongene – så har de votum fra folket.

Problemet er jo at det nesten er kul umulig å forstå hva som skjer. På Twitter har det vært mye trafikk om dette i dag, og der fant jeg blant annet denne videoen: “The European Bailout Explained“:

Det var også noen norske kommentarer som var bra – blant annet denne:

Det skal bli spennende å se hva som skjer. Tror de som tror på fortsatt vekst nå begynner å bli veldig få. Fokuset bør vel heller være på hvordan vi skal takle nedturen på en best mulig måte. Slik at det rammer mest mulig i bredden, og at vi fx få minst mulig arbeidsledighet. De tallene og tiltakene vi har sett foreløpig lover ikke så bra.

Medisinen med å kjøpe seg mer tid med nye lån ser ut til å være over…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.