Sitat fra Aldous Huxley

I dagens Klassekampen er det en dobbeltside av Dag Hareide (svært lesverdig!) om transhumanisme. Jeg hadde ikke hørt om det før engang, men det er altså sånne kyborgere – halvt menneske og maskin. Aldous Huxley er sentral her, og øverst på siden er det et sitat fra boken “Brave New World Revisited” (1958):

I løpet av evolusjonen har naturen brukt uendelige krefter på å sikre at ethvert individ er ulikt ethvert annet individ. … Alle er ulike, både fysisk og mentalt. Enhver kultur som i effektivitetens interesse, eller i et politisk eller religiøst dogmes navn, prøver å standardisere det menneskelige individ, gjør et overgrep mot menneskets biologiske natur.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.