TV2 følger Frp-gjeng til Riga

I går deltok jeg i frivillig arbeid her i byen, og fikk ikke med meg nyheter. Da jeg kom på jobb fikk jeg vite at TV2 hadde en sak i går om en stortingspolitiker som har kjøpt sex i Riga.

Når du sitter på Stortinget, så er dette helt klart av offentlighetens interesse. Selv om partiet representanten representerer stemte mot sexkjøpsloven, så er det faktisk norsk lov en må forholde seg til. At det også tidligere har vært diverse saker i Frp i samme gata taler for offentliggjøring. At navn publiseres er nok heller ikke så rart, fordi når det er en stortingspolitiker – så er det jo ikke så mange å velge blant…

På denne bakgrunnen synes jeg det er helt riktig å kjøre saken av TV2 (og andre media).

Det som forundrer meg (og flere andre) er hva slags kontekst denne springer ut av. TV2 har fått et tips, og velger å bruke ganske store ressurser på å forfølge det (dra til Riga for å fotfølge en stortingsrepresentant). Vi har kildevern i Norge, men uansett hvor tipst kommer fra – så er det jo et motiv. Her er noen forslag:

 • Maktkamp: Det har tidligere kommet frem at (forhenværende?) gensek i Frp Geir Moe satt på mye informasjon som ikke burde komme ut i media. Mellom linjene var det ikke vanskelig å skjønne at denne informasjonen kunne være av tilsvarende karakter som den som nå er offentliggjort. Derfor kan dette være en intern politisk maktkamp, men hva er da begrunnelsen for “å ta” akkurat denne representanten?
 • Politisk: Frp har jo en del poltiske motstandere også, så det er sikkert nok av dem som ser seg tjent med en slik sak. Nå gikk Frp på en kjempevalgsmell, så det blir jo litt som å slå en som ligger nede. På den annen side har nok turen vært planlagt fra før valget. Hvis det er politisk, så er jo dette også av offentlighetens interesse. Likevel går selvfølgelig kildevernet foran dette.
 • Sak: Det er jo selvsagt også grupper som jobber for “å ta” horekunder. Jeg vet ikke hvordan dette har utviklet seg etter sexkjøpsloven kom, men prostitusjonen er jo ikke borte. Å få en profilert person stilt for retten vil helt klart virke avskrekkende.

Det er sikkert flere andre motiver også. Helt sikkert er det at diskusjonen internt i TV2 da de valgte å gå for denne saken hadde vært interessant å høre. Jeg tror/håper at TV2 ikke har gjort dette på et anonymt tips, og at heller ikke de kjenner motivet.

Uansett er dette et godt eksempel på at vi som lesere bare får vite en del av nyheten.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

9 svar til TV2 følger Frp-gjeng til Riga

 1. Eivind M sier:

  Noe at jeg synes er merkverdig i denne saken er at han hevder å aldri ha gjort det før. Allikevel fikk TV2 et tips på forhånd om at dette kunne komme til å skje. Altså må han enten ha planlagt det (og saken kan være større enn den fremstår som: det var ikke bare en “dum ting” gjort i fylla), eller han lyver, og *har* gjort det før (og saken kan være større enn den fremstår som: han har gjort det før).

  Så gjenstår det å se om noen forfølger muligheten.

 2. Lars sier:

  Takk for kommentar Eivind!

  Jeg tolker deg jo dithen at dette enten er et setup (maktkamp i listen over), eller at dette er en kultur som noen vil bryte (sak) i listen over. Det blir helt klart spennende å se hvordan dette utvikler seg. Hvis det er det siste som er saken, så kan det for ramle flere horekunder ut av skapet, og for alt vi vet sitter TV2 på flere opptak…

 3. Lars sier:

  Saken går videre i VG i dag:
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10038999

  Der er det også en interessant kommentar av Torry Pedersen om forskjellen på denne saken og en ordfører (som fortsatt er anonym) som etterforskes for seksuelle overgrep:
  http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10038955

 4. Knegg knegg sier:

  Interessant vinkling, Lars. Stor sjanse for at TV2 har latt seg bruke, hva? Hele saken er noe griseri som vi ikke bør belønne med klikk på nettsider.

  Selv har jeg store problemer med å holde meg innenfor fartsgrensen. Gang etter gang kommer jeg hjem med lunkne framdekk og tenker at dette skal jeg ikke gjøre igjen. Det er ingen som tar imot betaling for å risikere å bli meiet ned av meg. Kanskje er jeg en større forbryter enn denne mannen, det kommer an på hvor høyt TV2 setter liv, helse og miljø kontra følelsesmessige skader.

  Det er sannelig godt jeg ikke er profilert og har fiender, ellers kommer TV2.

 5. Knegg knegg sier:

  Mon tro om TV2s reporter holder fartsgrensen?

 6. Lars sier:

  Ja, her er det mange innfallsvinkler.

 7. Lars sier:

  Og her er Journalisten med en kommentar:
  http://www.journalisten.no/blogg/35748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.