Endret natursyn

I Oslo kom jeg over en dansk bok med tittelen: «På kant med klodens klima. Om behovet for et ændret natursyn«. Boken er skrevet av Ole Jensen (f. 1937). Han har blant annet vært prest. I innledningen skriver han om veksten som i dag skjer på klodens bekostning. Han fortsetter:

… det er ikke klogt, mildt sagt. Men det er også sørgeligt. Det er en skap. Ja, det er skammeligt. Med hvilken ret indskrænker vi, nogle få pubertetsovermodige generationer, denne fuldkommen mirakuløse livsvrimmel, som vor fuldkommen mirakuløse atmosfære hjar ladet fremgå over millioner og atter millioner af år – fattiggør den på et blitzkort klodehistorisk miniminisekund? Hvor kan vi te os så skammeligt?

Det blir kanskje feil å skrive at jeg gleder meg til fortsettelsen, men jeg har vært veldig opptatt av natursyn de siste 10 årene…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.