Debatt med robot

Statoil svei av over 5 mill på kampanjen #energidebatten i aviser/nettmedia. De har også vært ganske flinke til å svare, men nå er det tydeligvis slutt på penga… Kontoen @energidebatten RTer (sender videre) alle meldinger, og det tyder jo på aktivitet. Men, det kommer jo aldri noen svar. I dag lagde jeg en “luretweet” etter at jeg ikke hadde fått svar på noen dager:

Så viser det seg altså at det er en robot som tar seg av alle RTene, med et innlagt lag på noen minutter… Når en leser profilteksten til @energidebatten er jo det litt slapt:

Hvis Statoil har tenkt til å løse dilemmaet verden i dag står overfor ved hjelp av en robot tror jeg de er ganske naive. Jeg synes også det er litt respektløst å invitere meg til å debattere, og så bare sette en robot på saken. Riktignok har jeg fått gode svar før, men er det slutt på penga burde de heller lagt ned kampanjen (som ikke har vært den store suksessen utover omdømmebyggingen så langt jeg kan se).

Nå sender jeg dette ut på Twitter, så kan vi se om det blir noe mer fart!

BTW: Spørsmålet jeg stilte for noen dager siden var som følger: På radioen på fredag hørte jeg noen som sa at oljeproduksjonen i Norge var ned 40% og den direkte sysselsettingen opp 60% siste 10 årene. Er dette fleip eller fakta?

Litt senere på dagen: Ganske parodisk egentlig…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

4 svar til Debatt med robot

 1. Knegg knegg sier:

  Lol, lol!

 2. Lars sier:

  Jeg, jeg må nesten le selv…. Det er ikke mye en får for 5 mill i våre dager!

 3. Hans Petter sier:

  Jeg har ingen erfaring med Twitter, men jeg tolker det siste skjermbildet som en moderne form av det gamle fenomenet “sprekk i platen”. Når de gamle grammofonplatene ble slitt og fikk småsprekker kunne de spille den samme rillen om og om igjen.

  Det minner meg om en vits fra den tiden folk fremdeles hadde erfaring med “sprekk i platen”. Piloten i passasjerflyet var byttet ut med en autopilot. Etter avgang forkynte autopiloten over høyttaleranlegget: “Dette er autopiloten. Vi har nå kommet i marsjhøyde, og alt går fint. Ingenting kan gå galt – ingenting kan gå galt – ingenting kan gå galt …….”

  Uff, utsagnet “Ingenting kan gå galt” minner meg om ett av mantraene i klimadebatten om at naturen ordner opp og styrer klimaet uten at vi mennesker behøver å bekymre oss for den saken. Jeg har selv blitt møtt med utsagn om at “Det går nok bra, skal du se”, noe jeg opplever som nedlatende. Historien viser at at det ofte har gått veldig galt.

 4. Lars sier:

  Selv om du ikke er på Twitter fanger du dette utrolig bra med din beskrivelse Hans Petter.

  Når det gjelder dette siste om at det går nok bra – så er du den andre som bringer dette på banen de siste to dagene. Jeg leste nemlig et heidundrandes bra essay i Samtiden nr. 2/2011, og her er referanse hentet fra http://www.samtiden.no:

  MARIANNE RØISE KIELLAND: «Det går bra» – om hvorfor fortrengning ødelegger muligheten til å forstå det største spørsmålet i vår tid
  «Spørsmålet er om ikke vår bruk av fossilt brensel kan ha hatt samme effekt på oss som dop har på en idrettskropp»

  Stikk innom biblioteket eller Narvesen for å få med deg dette! Høyst lesverdig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.